Најновије

Без нас не би било Владе Вести

среда 12. октобар 2011.

Председник СПС Ивица Дачић одбацио је критике СПО, истакавши да не би било ни Владе, ни статуса кандидата за чланство у ЕУ да није било те странке.

Ивица ДачићОн је поручио „онима који критикују да гледају своја посла“.

„Што се нас тиче не пада ми на памет да више подржавам такве чланице владајуће коалиције, а ако им се не свиђа у овој власти, нека изађу из власти, ако пак наставе ово да раде, изаћи ће СПС“, рекао је он.

Дачић се запитао: „И да ли бисмо сада били овде (у европским интеграцијама) да је при формирању ове владе СПС подржао странке које предводе Војислав Коштуница, Томислав Николић или Војислав Шешељ_“, пренела је Радио-телевизија Србије.

„Ако је већ тако, онда мало запушите уста“, рекао је Дачић поводом навода посланика СПО Александра Југовића, који је претходно изјавио да опречна размишљања о европском путу, која долазе из Владе Србије, поготово појединих министара, не иду наруку европеизацији целог друштва.

Југовић је рекао и да му се чини „да добар део владајуће коалиције који није био на листи за европску Србију жели агресивно-патриотском политком да заузме позиције пред изборе како би остварили што боље режултате“.

На инсистирање скупштинских извештача да каже на кога министра из владе мисли, Југовић је рекао да мисли на Дачића.

Извор Блиц

Категорије: Вести