Антић и Никодијевић положили венац на споменик Димитрију Туцовићу Вести

Председник и секретар Градског одбора СПС Београд Александар Антић и Никола Никодијевић положили су венац на споменик Димитрију Туцовићу на Славији, на Међународни празник рада

Председник Градског одбора СПС-а и министар рударства и енергетике Александар Антић поручио је овом приликом, да само економски јака и развијена Србија може да доведе до јачања радничких права.

Антић је, након полагања венаца, поводом Првог маја међународног празника рада у име СПС-а захвалио запосленима и представницима синдиката због подршке владиним економским мерама.

image

Антић је рекао да ће Влада и СПС и даље бити посвећени економском развоју, привлачењу инвестиција, отварању нових радних места, а то је како је рекао, једини кључ за бољи живот.

Српско законодавство, рекао је Антић садржи све социјалне тековине европског законодавства и са таквом праксом ће се наставити.

„У први план у години пред нама стављамо привредни раст и развој и верујемо да ћемо уз подршку грађана и синдиката остварити циљеве који су пред владом“, рекао је Антић.

imageОн је рекао да је од усвајања Закона о раду отворено неколико десетина хиљада нових радних места. „Чињеница је да је у Србији у протеклих годину дана значајно смањена незапосленост. То су подаци Националне службе за запошљавање али и ПИО јер јер се број ПИО осигураника повећао“, рекао је он наводећи да је Србија у турбулентном времену и да се нека радна места и гасе.

Антић је истакао да је чињеница да је број запослених у Србији у овом тренутку већи него што је био раније, наводећи да је сада стопа незапослености 16,8 одсто а да је 2012. године била готово 25 процената.

„Не тврдим да је реч о искључиво новим радним местима него о одговорном приступу државе која је довела до тога да одређени број људи из сиве зоне пређе у зону регуларног запошљавања“, рекао је Антић.

Антић је на питање новинара да ли је Влада лево или десно од центра, рекао да Влада спроводи одговоран економски програм и у први план ставља економски развој државе као предуслов за остваривање социјалне правде. „Када је у Влади СПС та Вплада не може да буде влада деснице“, рекао Антић.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *