Најновије

Не потцењуј људска права Социјалистичка омладина

Поводом Међународног дана људских права Градски одбор СПС Пожаревац на иницијативу Социјалистичке омладине организовао је трибину на којој су разматрана социјална, радничка и економска права наших грађана и грађанки, права и положај жена и деце у Србији, као и припадника ЛГБТ популације.

На самом почетку гостима трибине под називом „Не потцењуј људска права“ обратио се председник Окружног одбора Социјалистичке партије Србије Милић Јовановић. Један од уважених гостију је био је народни посланик и председник Градског одбора Петровца на Млави Милетић-Тића Михајловић.

Учесници трибине су били члан Председништва и народни посланик, Неђо Јовановић, председник Савета за људска и мањинска права СПС Борис Милићевић, пр Градског одбора СПС Ниш Марија Стојковић и одборница Скупштине града Пожаревца Ирена Ајдачић. Трибином је модерирала секретарка омладине Браничевског округа, Јована Димитријевић.

Народни посланик Неђо Јовановић је говорио о  Закону о раду, изменама и помаку који је направљен на том плану. Посебну пажњу је привукло његово излагање о Закону о заштити од насиља у породици и новине које овај Закон доноси, о механизмима заштите и институцијама којима се жртве могу обратити и примерима из судске праксе.

Борис Милићевић је говорио о предрасудама и стереотипима са којима се припадници ЛГБТ популације сусрећу приликом образовања, запослења, политичког и друштвеног ангажмана.

Милићевић је нагласио да постоје много угроженије категорије становништва у Србији од припадника ЛГБТ, да се насиље над женама и националним мањинама врши у много већим размерама и да стога то треба да буде приоритете.

Као председник Савета за људска и мањинска права Милићевић је истакао да се СПС као партија левичарских идеја континуирано бори против дискриминације на свим нивоима полазећи од основне идеје једнакости.

СПС Пожаревац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.