Најновије

ДАЧИЋ: Вучић не сме да одустане, Николић је наш противник Вести

Лидер СПС Ивица Дачић позвао је Александра Вучића да остане при својој кандидатури за председника Србије, јер је то једини начин да држава остане стабилна, а за кандидатуру Томислава Николића казао је да се он овим стврстао на страну Вучићевих политичких противкандидата.

– Ако се Николић кандидује, у чему је његова разлика у односу на Сашу Јанковића, Вука Јеремића или неке друге противкандидате, јер је њихов главни циљ не само да Вучић падне и што се тражи његова глава, него што је Вучић персонификација данашње власти и политике која се спроводи – истакао је Дачић гостујући у Јутарњем програм ТВ Пинк.

– Е ‘ајде да видимо шта ће Николић без Вучића. Једва чекам да видим! – казао је Дачић.
Он је истакао и да, без обзира на Николићеву кандидатуру, парламентаних избора не треба да буде.
Дачић је објаснио да је управо то срамота, јер је срамотно да се Николић сврста на страну гостујући у Јурарњем програм ТВ Пинкпротивника Вучића и СНС.

Он је навео да, „ако погледате друштвене мреже и саопштења одређених политичких групација видећете да је опозиција одушевљена овим Николићевим потезом“.

„А баш ме занима ко ће од њих да гласа за Николића на изборима? Наводе неки извор из СНС. Какав извор? Па они су сви једногласно за Вучића и неће да поздраве ту кандидатуру. То је директан удар на СНС и Вучића. Сигуран сам да ће резултат његове кандидатуре бити никакав, осим да ће помоћи онима који су против Вучића, али безуспешно. Ако неко мисли да ће конгломерат Николића, Јанковића, Јеремића, Чанка да одређује стабилност Србије, од тога нема ништа“, уверен је Дачић.

Лидер СПС за Пинк истиче да је Вучићева победа најбоља за Србију и да никако не сме да одустане, а на наводе да му се тако улагује како би за узврат добио премијерско место, одговара да су то „чисте глупости“.
„Ја сам већ био премијер, то ми није неостварени сан. Замислите да се сад ја кандидујем за председника, а овамо као подржавам Вучића. Тиме бих нарушио снагу владајуће коалиције, то је и морално питање. Ја сам већ једну Владу договарао са Николићем, па кад се он после заложио за ванредне изборе, ја сам га питао: „Јесмо се тако договорили?“ А он мени каже: „Па нисам ти ја обећао да ће то трајати 4 године.“ Толико о емоцијама у политици. Његов потез сада је срамотан, али ајде да видимо сад колико ко има подршке“, закључује Дачић.

Извор: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.