Најновије

Интервју Ивице Дачића за „Информер“ Вести

Мало су се заиграли сви они који би да представе да у СПС постоји некакав раскол. То су исти они који прижељкују поделе и рат у СНС. На седници Главног одбора СПС у суботу чврсто смо стали уз кандидатуру Александра Вучића. Тако смо показали јединство, показали смо да смо одговорна државотворна партија која националне интересе увек ставља испред страначких интереса.

​Ово на почетку разговора за Информер каже лидер социјалиста Ивица Дачић.

У свом говору на седници ГО СПС, коментаришући случај Томе Николића, рекли сте: „Која би будала ишла за губитником?“

​Па видите да је чак и Томин син Радомир три пута гласао за Вучића! Николићу је само супруга Драгица сигуран глас. Ја не верујем да би он добио подршку и у својој родној Бајчетини, ако би наступао против Вучића! Сад кад је видео да га нико не подржава, шаље поруке преко својих медија, кука и моли за милост… Али, ми Срби смо мудар народ, умемо да препознамо ко може да нам обезбеди бољи живот и стабилност, а то је данас једино Александар Вучић. Сигуран сам зато да ћемо убедљиво победити већ у првом кругу.

​Да сте на Вучићевом месту, шта бисте понудили Томиславу Николићу?

​Људи, ја познајем Александра Вучића веома добро и знам да он није човек који пристаје на транге-франге политику и било чије уцене, домаће или стране. Знам и да је он у најбољој вољи разговарао с Томиславом Николићем око наставка сарадње, а овај се полакомио и хтео да му скине главу! Да сам на Вучићевом месту, никад му се више не бих јавио на телефон, добио би мени Николић једно велико „мало морген“! Што би рекао наш народ, путуј игумане и не брини за манастир. Али разумем и Вучића, који и после свега не жели да каже ниједну ружну реч о Николићу, и даље му људски пружа руку сарадње.

​Кажу да иза ове подршке СПС Вучићу стоји ваша жеља за премијерским местом.

​Тако можда мали Перица замишља политику, али не и ја. Функције дођу и прођу, оне нису важне, важно је какву Србију остављамо нашој деци, унуцима. То је мој одговор. Уосталом, шта има да прижељкујем нешто што сам већ био.

Да ли вас је изненадила напрасна љубав Вука Јеремића и Томислава Николића?

​Наравно да ме не изненађује, јер ће се сви они удружити против Вучића! Па ја ваљда најбоље знам какав је хаос у нашим односима с другим државама оставила Тадићева и Јеремићева политика. Лажна обећања ви можда можете да дајете бирачима у жељи да их преварите и то за последицу може да има да изгубите подршку народа… Али ако дајете лажна обећања и варате велике државе, последице по вашу државу су несагледиве. У време Тадића и Јеремића највећи број земаља је признао Косово, њих 70-80, они су велике штеточине. Србија је мала за Јеремићеве амбиције, али што не би пробао у паузи своје интернационалне каријере?! То ће му све бити безуспешно, чак и уз Николића.

Странка вам није замерила што СПС први пут нема председничког кандидата?

​Није ово борба за фотеље и власт, ово је борба за Србију, коју удруженим снагама морамо да сачувамо на путу реформи и напретка. Србија је данас много уређенија земља и никада нећемо дозволити да је неки врате у досовско време хаоса и безнађа.

​Да ли су Србији потребни ванредни парламентарни избори?

​Скупштина добро функционише, има стабилну већину и не мислим да нам је потребно ново парламентарно гласање. Али да се ми разумемо, ми у СПС се не плашимо никаквих избора, увек смо спремни за изборе. Нисмо ми као ови из опозиције који траже изборе, а у ствари моле Бога да избора не буде јер знају да никада више неће прећи цензус и да ће убудуће Скупштину гледати само на разгледници…

Извор: Информер

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *