Најновије

Социјалистичка омладина Београда подржала одлуку Главног одбора СПС Локал

У препуној сали Социјалистичке партије Србије одржан је састанак Социјалистичке омладине Београда на ком је присуствовало и руководство ГрО СПС Београд на челу са председником Николом Никодијевићем, као и чланом Председништва СПС Милисавом Петронијевићем.

На састанку је истакнуто да млади социјалисти Београда подржавају одлуку Главног одбора СПС и председника Ивице Дачића о заједничком кандидату за предстојеће председничке изборе.

Младим социјалистима обратио се и председник Градског одбора СПС Београд Никола Никодијевић који је поздрављајући скуп рекао: „Oвог пута би се осврнуо на нешто што је за вас важно, као и на чињеницу да ви треба да будете огледало наше Партије, да својим размишљањем и деловањем, разговором са вршњацима, будете магнет за ново чланство. Да би то били, морате и ви имати перспективу, морате имати идеју шта то ми радимо и за шта се боримо кроз вршење власти. Зато ћу вас подсетити на неке елементе наше политике и нашег залагања, да вам те чињенице и подаци буду инспирација и мотивација. Говорићи о перспективама запошљавања, о личној афирмацији и о вашим шансама за успех“.

Обраћајући се младима, Никодијевић се освнуо и на перспективи у Београду као највећем центру културног, привредног, и пре свега универзитетског живота у Републици Србији.

„Београд мора да буде и јесте покретачка снага у изналажењу решења како ускладити велике потребе тржишта рада са понудом коју образовање нуди новим генерацијама. То је наравно системско питање и превазилази оквире градске политике и наших надлежности. Али је питање које нас веома занима и на које хоћемо и морамо да тражимо одговоре и да вршимо позитиван утицај на креаторе образовне политике у овој змељи“, рекао је председник Градског одбора СПС и додао да ативности Града Београда у чијој власти ми као Социјалистичка пратија Србије и Градски одбор Београда учествојемо, имају за циљ подршку и подстицање запошљавања младих на територији града, од креирања привредног амбијенте, па све до читавог низа микро мера које покрећу Секретаријат за привреду, за образовање и наравно Канцеларија за младе.

„У фокусу наше пажње су и нове иницијативе, компетенције и подршка запошљавању младих. А управо је циљна група Акционог плана запошљавања Града Београда, млади између 15 и 30 година“, истакао је овом приликом Никодијевић.

Он се осврнуо и на тренутну политичку ситуацију у којој се наша земља налази.

„Ово је тренутак у коме је потребна политичка стабилност и у складу са тим је и донета одлука наше Партије да подржимо заједничког кандидата Александра Вучића јер нашом заједничком победом можемо до краја да испунимо све ове зацртане циљеве о којима сам вам говорио“, закључио је Никодијевић на састанку Социјалистичке омладине Београда.

Присутним члановима се обратио и председник Социјалистичке омладине Београда Небојша Јаковљевић који је искористио ову прилику да истакне да млади треба да буду тачка окупљања младих и прогресивних снага у нашем друштву.

„Ми млади социјалисти представљамо стуб наше Партије и наш рад треба да искористимо за наше усавршавање и обликовање зарад напредовања и бољег деловања и положаја младих како у нашем граду, тако и у нашој земљи“, истакао је Јаковљевић и додао да морамо да дамо свој пуни допринос како би наш заједнички кандидат победио у првом кругу.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
ГРАДСКОГ ОДБОРА СПС БЕОГРАД

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.