Најновије

Састанак социјалиста и напредњака у Врању Локал

У седишту Градског одбора Српске напредне станке у Врању oдржана је нова рунда преговора и договора напредњака и врањских социјалиста.
У разговорима је учествовало по девет највиших представника врањских одбора СНС и СПС.

Првом  заједничком састанку СНС и СПС пре десетак дана у згради Начелства у Врању  присуствовали су Драган Стевановић, члан Председништва СНС, и Бранко Ружић, потпредседник СПС-а.

Тада је, према изјавама актера, постигнут „висок степен сагласности да је у овом тренутку приоритет обеју странака победа заједничког кандидата Александра Вучића на предстојећим изборима“. Улазак СПС у локалну власт, наводно тада није била тема разговора, а не зна се да ли то питање бити на дневном реду данашњег састанка.

СПС је најавио да ће инсистирати да се то питање реши пре председничких избора, док незваничне изјаве из СНС говоре да неће дозволити социјалистима да уђу у локалну власт „пре него што се покажу на изборима“.

„СПС има стабилно бирачко тело, уиграну страначку инфраструктуру, а циљ ових састанака је да се направи прецизан договор и бирачком телу обе странке објаснити зашто је важно да се гласа за Вучића“, рекао је после састанка делегација градских одбора СНС и СПС лидер социјалиста Зоран Антић.

Он је прецизирао да је интерес СПС препознат и конципиран на Главном одбору партије где је Ивици Дачићу као председнику тада дата недвосмислена подршка да Александар Вучић буде заједнички кандидат“.

„Овога момента су се интереси СПС и СНС, како локални, тако и глобални, поклопили и због тога ћемо ми заједничким снагама одрадити посао на терену. Мислим да је то сасвим нормално“, казао је Антић.

Он је додао да сматра како је „стављена тачка на оно што је раније било између два одбора“.
„А  било је много тога, не могу да кажем да није, али је било због политике, нико никога овде лично не мрзи. Бирачи ће слушати оно што се зове перцепција интереса. Ја бих био пресрећан да сви наши гласачи који су гласали за Дачића 2012. године, њих преко 11.000, сада дају свој глас Вучићу“, закључио је Антић.

Антић је најавио да ће преговори на релацији СНС – СПС бити настављени у понедељак 20. марта у подне.

Извор, фото: Врањске

Категорије: Локал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *