Најновије

Говор Ивице Дачића на конвенцији у „Комбанк арени“ Вести

„Даме и господо, морам да кажем због мојих социјалиста другарице и другови, јер кажу кад смо били другови живели смо ко господа, браћо и сестре тако да сам покрио цео овај политички спектар.

Хвала свима што сте овде, али ја морам да пођем од тога да је данас годишњица страшне агресије и бомбардовања Србије. На данашњи дан је почело бомбардовање у којем је било 26.000 летова НАТО авиације изнад Србије, a пало је 22.000 тона бомби на грађане Србије. Наравно, да ми треба да идемо даље, наравно да ће многи политичари данас да кажу да је то била грешка, али то није била грешка, то је био злочин, то је била агресија и злочин против нашег народа и наше државе.
Зато, дозволите ми да кажем да ће њиховог „Милосрдног анђела“ који је бацио 22.000 тона бомби на главу грађана Србије кад тад победити наш Бели анђео. Али ми желимо да побеђујемо у миру. Срби су доста побеђивали у рату, а губили у миру, Желимо да више не гину наша деца за Србију, него да живимо за Србију. Србија треба да настави да побеђује, а почела је управо у последњих пет година откада постоји ова наша коалиција између Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и других, и откада су на чело Србије изабрани председник Томислав Николић, премијер Александар Вучић, будући председник Србије.
Ми морамо да јачамо Србију, јер само јака Србија може да заштити државне и националне интересе, морамо да градимо, али такође само са пријатељима, савезницима и партнерима можемо да градимо јаку Србију. Србија не може да буде јака без пријатеља и без партнера. Зато је наш циљ да наше противнике претворимо у партнере, а да са пријатељима што даље продубљујемо наше пријатељство и савезништво као што је било у протеклим деценијама.
Да би Србија била јака потребно је да буде стабилна, потребна је стабилност, континуитет, сигурност. Зато је Александар Вучић наш заједнички председнички кандидат. На једној страни имамо стабилност, сигурност, континуитет, на другој страни имамо деструкцију, пометњу, уништење свега онога што смо заједно урадили добро за Србију у протеклих пет година.
И зато желим свима да скренем пажњу да на овим изборима учествују и измишљени ликови, чији је циљ и суштина њиховог постојања на политичкој сцени завитлавање Србије, авантуризам и ви не гласате за те измишљене ликове – ни за Јеремића, ни за Јанковића, ни за Чанка, ни за Прелетачевића, ви уствари гласате за све оне који су уништили Србију после 2000.године и за Тадића, и за Шутановца, и за Чеду Јовановића. Гласате зе њих, гласате за оне који ће на данашњи дан рећи да је Србија сама крива што је бомбардована и да смо заслужили да нас бомбардују, а знате да су у време бомбардовања сви побегли из земље и говорили – само даље и напред. Такође, гласате за оне који се јавно залажу да треба признати независност Косова и Метохије. Гласате за оне који говоре да је Република Српска геноцидна творевина, гласали би сте за оне који кажу да је Србија окупирала Црну Гору 1918.године, гласали би за оне који кажу да Руси треба да оду из Србије, гласали би сте за оне који су опљачкали, задужили Земљу, затворили фабрике, отпустили људе.
Овде у Србији данас, ево видим у публици оца Александра Вучића, видео сам му сина Данила овде, они су били мета као да су они кандидати на изборима, а не Александар Вучић. Александар Вучић је био мета свих у предизборној кампањи, имали смо прилику да гледамо представу сви на једнога, али ја вам кажем преварили су се биће сви за једнога, зато што Александар Вучић није политички експеримент, он је готов политички производ.
Знате и Ангела Меркел и Владимир Путин су ипак информисани људи и знају да су у Србији избори. Мислите да би Путин и Ангела Меркел примили некога за кога нису сигурни да неће да победи на председничким изборима. Ја, сигурно не бих. Е зато нема лепше слике него ове из Арене, заједно смо, одлучни, имамо јасан циљ, а сви знају Арена је место за победнике. Нико не може да победи ову снагу, ову енергију, овај занос и понос, зато што нико не може да победи Србију.
Подршка Александру Вучићу, човеку кога добро познајем, који држи реч, мом пријатељу, је била неспорна од стране Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије од самог почетка. Водили смо се тиме, многи су нас питали зашто СПС нема свога кандидата, да је социјалистима интерес Србије најважнији, и ко каже да ми немамо свог кандидата. Ми имамо свог кандидата – то је Александар Вучић. Зато што он ужива највећу подршку народа и води Србију у правом смеру, зато је он кандидат народа, а не било које политичке странке од свих нас који смо овде данас у Арени. Заједно смо од 2012.године поносан сам на све оно што смо урадили за Србију.
На крају позивам моје социјалисте и Јединствену Србију коју води мој коалициони партнер Драган Марковић Палма, позивам вас све, пажљиво слушајте шта ћу да кажем, ово говорим само једном. Свако ко је хтео да гласа за мене на председничким изборима позивам га да гласа за Александра Вучића, јер тако гласа и за СПС, и за Србију, за оно што је најбоље, за нашу децу.
Питали су ме шта ћу да радим после 2.априла, ја сам рекао радоваћемо се нашој победи.
Победа, за победу Александра Вучића, за победу Србије. Александар Вучић наш човек. За нашу Србију. Живела Србија“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.