Најновије

Милићевић: Бесмислено је што неко жели да избрише вољу грађана Посланичка група

Шеф Посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић изјавио је да не постоји ниједан разлог за смену председнице Скупштине Србије Маје Гојковић, наводећи да је њена одлука да Скупштина не заседа током предизборне кампање била оправдана.

Додао је да се протестима не може променити воља грађана и поручио онима који су незадовољни резултатима да не протестују испред Скупштине и Владе него испред својих председничких кандидата, који, како каже, нису успели да убеде грађане да гласају за њих.

Коментаришући иницијативу за смену председнице парламента, Милићевић је рекао да је њена одлука била исправна, те да је тако заштитла углед и достојанство Скупштине.

„У шта би се претворила Скупштина да је било заседња у пленуму, наравно да би била злоупотребљена у сврху политичке кампање. Мислим да су они који протестују свесни онога што је реланост, а то је да немају ни снаге ни могућности да реализују иницијативу“, рекао је Милићевић.

Бесмислено је, додао је, и то што неко жели да избрише вољу грађана тако што тражи од чланова РИК-а да не призна чињенице.

„Очекујемо да чланови РИК-а поступају у складу са законом“, рекао је Милићевић, додајући да је Србија демократска земља и да свако има право да изрази свој став, али и да је немогуће променити изборну вољу кроз протесте.

„Поједини кандидати сада кроз манипулације покушавају да оправдају дебакл. Против чега се протестује? Разлика је 1,5 милиона гласова. Не свиђа им се што је Вучић изабран? Не треба да протестују испред Владе и Скупштине него пред њиховим председничким кандидатима, јер нису успели да убеде грађане да гласају зе њих“, закључио је Милићевић.

Извор: РТС

Фото: Архивска фотографија

 

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *