Најновије

Александар Антић примио новоименованог амбасадора Републике Турске у Србији, Њ.Е. Танжуа Билгича Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић примио је новоименованог амбасадора Републике Турске у Србији, Њ.Е. Танжуа Билгича.

Састанак је организован на иницијативу амбасаде Републике Турске, поводом 22. Светског нафтног конгреса, који ће, од 9 – 13.јула бити одржан у Истанбулу, под покровитељством тамошњег Председништва. Циљ посете амбасадора Билгича, између осталог, био је да пренесе позив који је турски министар енергетике и природних ресурса Берат Албајрак, упутио српском колеги Антићу.

Министар рударства и енергетике Александар Антић са турским амбасадором разговарао је о унапређењу укупних економских односа две земље, а посебно оних у области енергетике.

Односи две државе су у узлазној линији како политички, тако и економски, што се огледа у константном расту турских инвестиција у Србију, казао је министар Антић, који се, током сусрета, осврнуо на своју посету Турској, у којој је, пре две године присуствовао почетку изградње гасовода ТАНАП у граду Карсу, у близини турско – грузијске границе.

Амабасадор је нагласио велики интерес турских компанија за повећање инвестција у Србију у свим областима и мишљења је да је енергетика сектор који је тамошњим улагачима посебно интересантан и којем може интензивно да се сарађује. Он је казао да је, у том смислу, учешће министра Антића на Светском нафтном конгресу сјајна прилика за организацију билатералног сусрета српског министра енергетике са новим министром енергетике и природних ресурса Турске – Бератом Албајраком.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *