Најновије

Ђорђe Милићевић са председником Одбора за међународне послове Државне думе Посланичка група

Састанак потпредседника Народне скупштине Ђорђа Милићевића и председника Одбора за међународне послове Државне думе Федералне Скупштине Руске Федерације

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић састао се данас са председником Одбора за међународне послове Државне думе Федералне Скупштине Руске Федерације Леонидом Слуцким и том приликом изразио задовољство због сарадње два парламента и дугогодишњих пријатељских односа, чија се блискост огледа кроз чврсте везе два народа.
Милићевић се посебно захвалио на принципијелној подршци према статусу Косова и Метохије, као и међупарламентарној сарадњи на путу јачања билатералних односа.Такође је истакао да, иако је један од приоритета Републике Србије пуноправно чланство у ЕУ, Србија неће подржати санкције које је ЕУ увела Русији у јуну 2014.године. Говорећи о привредној сарадњи две земље, Милићевић је истакао да је Србија заинтересована за што веће присуство руских фирми и капитала на српском тржишту.

Председник Одбора за међународне послове Државне думе Федералне Скупштине Руске Федерације Леонид Слуцки, истакао је да је потребно ујединити потенцијале у циљу јачања билатералне сарадње две земље. Слуцки је предложио заједничка заседања Одбора за спољне послове Народне скупштине и Одбора за међународне послове Државне Думе једном годишње, као начин размене ставова и јачања односа. Такође је нагласио добру сарадњу коју руска делегација у Парламентарној скупштини Савета Европе има са делегацијом Народне скупштине.

Састанку је присуствовао и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *