Најновије

Дачић: Мајер је за парк није политика за њега Вести

Тврдње бившег заменика шефа ЦИА за Балкан Стивена Мајера да неће бити премијер јер га Вучић посматра као конкуренцију лидер социјалиста Ивица Дачић одбацује! Он за „Српски телеграф“ каже да је актуелни шеф државе тај који ће донети коначну одлуку, као и да га никакве калкулације не занимају. У разговору за наш лист Дачић описује и како је Холбрук лагао Милошевића у Дејтону, али и оцењује да ли ће нови премијер бити „Вучићев фикус“.

Како коментаришете оцену бившег агента ЦИА да нећете бити премијер?

„Видео сам да сте ме ставили на насловну страну и лепа ми је слика, али нисам прочитао текст. Ма то су све глупости, пензионери нек мало другачије употпуњавају своје дане, могу да шетају по парковима, а не да дају политичке оцене“.

Он тврди и да је Холбрук напијао Милошевића у Дејтону како би направио договор са њим.

„То су ординарне глупости. Овде је реч о нечем другом – Холбрук је слагао Милошевића о два важна питања. Прво, да Караџић неће морати у Хаг ако буде конструктиван око пристајања на Дејтон. И друго, да САД никад неће признати Косово. За то постоје сведоци“.

Да се вратимо на причу о премијеру. На челу Владе треба да буде политичар или експерт?

„Знате, у Лиги шампиона могу да играју само регистровани. У политичкој лиги исто тако“.

Колико вам треба да одговорите ако вас Вучић позове?

„Прво, не мислим да је то нешто спектакуларно, о томе се разговара дуги низ месеци. Најважније је шта је у тактичком и стратешком интересу и потпуно смо растерећени. Никад нисмо говорили у ултимативном тону, него унапређујемо наше односе“.

Значи, нема услова?

„Нема услова, међу пријатељима се не разговара на такав начин. Што се мене тиче, Вучић и Дачић ће наставити даље сарадњу. На којим адресама, небитно је.

Да ли ће Вучићев наследник бити само „фикус“?

И то су глупости“.

Извор: Српски телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *