Најновије

Стефана Миладиновић на 26. годишњем заседању Парламентарне скупштине ОЕБС у Минску Посланичка група

„Стефана Миладиновић, народна посланица Социјалистичке партије Србије и шеф Сталне делегације Народне скупштине при Парламентарној скупштини ОЕБС учествује на 26. Годишњем заседању Парламентарне скупштине ОЕБС од 5. до 9. јула у Минску“.

Стефана Миладиновић, народна посланица Социјалистичке партије Србије и шеф Сталне делегација Народне скупштине при Парламентарној скупштини ОЕБС учествује на 26. годишњем заседању Парламентарне скупштине ОЕБС од 5. до 9. јула у Минску.

Уочи редовног заседања, делегација Народне скупштине при Парламентарној скупштини ОЕБС имала је билатерални састанак са председником Савета Републике Националне скупштине Републике Белорусије г. Михаилом Мјасниковичем. Састанку је присуствовао и народни посланик Драгомир Карић, председник Посланичке групе пријатељства са Белорусијом у Народној скупштини и чланови делегације Душица Стојковић, Милимир Вујадиновић и Мехо Омеровић.

Шеф сталне делегације у Парламентарној скупштини ОЕБС Стефана Миладиновић заложила се за интензивирање парламентарне сарадње, посебно у међународним парламентарним организацијама.

На састанку је истакнут значај парламентарне сарадње за јачање свеукупних билатералних односа. Потврђени су традиционално пријатељски односи између два народа и њихових представника. Саговорници су се сагласили да постоји простор за јачање инвестиционе, научно-техничке, културне и спортске сарадње.

Председник Мјасникович нагласио је да ће Република Белорусија наставити да пружа подршку територијалном суверенитету и интегритету Републике Србије у свим међународним форумима.

Током 26. годишњег заседања Парламентарне скупштине ОЕБС, чланови делегације Народне скупштине при Парламентарној скупштини ОЕБС имали су прилику да се састану и са министром спољних послова Републике Белорусије Владимиром Макејом.

Министар Макеј захвалио се српској делегацији на учешћу и билатералној сарадњи на различитим нивоима и оценио је као веома добру. Поновио је чврсту подршку територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и пружио чврста уверавања да ће Белорусија наставити да подржава Србију у међународним организацијама по најважнијим питањима.

Шеф делегације Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини ОЕБС Стефана Миладиновић захвалила се на гостопримству и одличној организацији годишњег заседања ПС ОЕБС. Такође, изнела је захвалност Народне скупштине и грађана Србије Белорусији на принципијелној позицији у вези са питањем Косова и Метохије. Нагласила је да су спољнополитички приоритети Републике Србије чланство у Европској унији, регионална сарадња и очување традиционално пријатељских односа са земљама на истоку Европе.

 

 

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *