Најновије

Стефана Миладиновић на 26. редовном заседању Парламентарне скупштине ОЕБС-а Посланичка група

У периоду од 5. до 9. јула 2017. године, у Минску, одржава се 26. редовно годишње заседање Парламентарне скупштине ОЕБС-а, на којем учествује и Делегација Народне скупштине Републике Србије.

На овогодишњем заседању Парламентарне скупштине ОЕБС формирана је „Група за подршку Путу свиле“ на иницијативу Азаја Гулијева, потпредседника Парламентарне скупстине ОЕБС.

Ову неформалну групу основало је 17 држава (Албанија, Азербејџан, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Грузија, Киргистан, Црна Гора, Румунија, Србија, Таџикистан, Туркменистан, Турска, Шпанија, Швајцарска, Узбекистан и Украјина).

Говорећи на оснивачком скупу, шеф Делегације Стефана Миладиновић истакла је да Република Србија активно учествује у процесу сарадње НР Кине и 16 држава Централне и Источне Европе и оценила да су потенцијали за сарадњу велики, те да ће највећу корист од реализације бројних пројеката имати грађани држава на „Путу свиле“.

„Због тога ми, представници грађана, треба да се на различите начине укључимо у реализацију ових пројеката, које сматрамо корисним“, рекла је Стефана Миладиновић и изразила спремност Делегације Србије у ПС ОЕБС за даљу сарадњу.
У име српске делегације у ПС ОЕБС, Статут групе су потписале шеф делегације НСРС Стефана Миладиновић и члан делегације Душица Стојковић.

Група има за циљ подршку даљем развоју заједничке економске сарадње, промовисања економских и трговинских веза, развоју мултимодалних транспортних коридора, као и слободном протоку људи, роба, услуга и капитла.
На годишњем заседању Прламентарне скупштине ОЕБС учествују шеф Делегације, Стефана Миладиновић, и чланови Делегације Душица Стојковић, Мехо Омеровић и Милимир Вујадиновић.

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *