Најновије

Састанак министра Ружића са представницима комуналне полиције Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић данас је у просторијама Министарства примио представнике Комуналне полиције, којима је изразио велику част, поштовање и захвалност за поступање у комплексним ситуацијама у интересу грађана.
Указујући на храбар потез припадника Комуналне полиције Игора Милосављевића и Милоша Николића, који су се задесили на лицу места трагичног догађаја у Раковици, министар Бранко Ружић је истакао да је за рад Комуналне полиције изузетно значајна обученост, спремност и храброст људи који су овакав чин предузели и управо је то доказ оправданости постојања Комуналне полиције, иако се она суштински не бави сузбијањем кривичних дела. „Евидентно је ваше присусто и деловање у свакој ситуацији, што свакако показују исправност одлуке о формирању Комуналне полиције“, додао је Ружић.
Такође, он је истакао да ће Министарство државне управе и локалне самоуправе још више напора и труда уложити за помоћ у раду Комуналне полиције, кроз измене и допуне Закона о локалној самоуправи, чиме је предвиђено да се комунална полиција не везује искључиво за градове, већ и могућност неке шире организације на регионалном нивоу између више јединица локалне самоуправе.
„Треба имати у виду да је у 2016. години било само 56 жалби грађана на рад припадника Комуналне полиције у граду Београду, што је ниво статистичке грешке у односу на број предмета који су обрађивани од стране Комуналне полиције, а којих је у 2016. години у Београду било преко 200 хиљада“, рекао је министар и додао да Министарство државне управе и локалне самоупрае у сарадњи са Министарством унутрашњих послова спроводи стручне обуке за Комуналне полицајце, чиме се указује на велику подршку и унапређење рада припадника ове струке.
Министар Ружић је на крају нагласио да искрено верује да ће и они који су ресорно надлежни за овакве случајеве, заједно са представницима града Београд уважити овакве ситуације и чињенице које ће подстаћи да кроз много ужу и специфичнију визуру сагледавамо рад и функционисање Комуналне полиције, која је од великог значаја за безбедност грађане наше земље.
Поред начелника Комуналне полиције града Београда Николе Ристић, састанку су присуствовали и подсекретар Секретаријата за послове Комуналне полиције Дарко Вујсић, шеф Комуналне полиције Дарко Дујовић, као и и два комунална полицајца Игор Милосављевић и Милош Николић.

Извор: Министарство државне управе и локалне самоуправе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *