Најновије

Одржана свечана седница Главног одбора СПС поводом 27 година од оснивања Партије Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић данас је на обележавању 27 година постојања и рада СПС и да је њен главни циљ ефикасна партијска организација која може да одговори свим политичким и другим изазовима са којима се суочавају партије у 21. веку.

„У том смислу се припремамо за нове политичке изазове и циљ нам је да сви наши људи који се налазе на различитим нивоима власти предано раде свој посао и да му буду посвећени и да наравно заједно са Српском напредном странком пробамо да ударимо темеље за једну нову Србију која ће гарантовати бољи живот за све грађане Србије“ рекао је Дачић.

Дачић је новинарима пред свечану седницу Главног одбора СПС у Алексинцу рекао да је СПС партија дугог трајања, заснована на концепту модерне социјал-демократије која се данас залаже за друштво које ће бити засновано на принципима слободе, једнакости, солидарности, равноправности, демократије и правде.

Како је рекао за СПС нема одмора, а прва следећа политичка активност је, како је рекао, градски избори у Београду.

„Али, независно од тих избора, сви наши министри у влади ће бити посвећени свом послу сваког дана“ навео је лидер социјалиста.

Он је додао да се сви заједно труде да кораци којима Србија иде буду „велики кораци“ како би се надокнадило све оно што је Србија у протеклим деценијама пропустила.

„Улога СПС у новој влади је значајнија и ја се захваљујејм Александру Вучићу на тој позицији јер ми нисмо трговали својом позицијом и значајем и нисмо подржали Вучића да бисмо тиме нешто политички ућарили“ подвукао је Дачић.

„Од нас зависи какав ћемо успех имати и да ли ћемо успети да оправдамо поверење“ упозорио је Дачић.

Како је оценио преко председничких избора унапређено је међусобно поверење заједништво и сарадња са СНС и председником Србије Александром Вучицем што нам, наводи, отвара „дугорочно мишљење о дугорочној сарадњи и у наредном периоду и како су они сами рекли и нама је циљ јачање стратешког партнерства са СНС и Александром Вучићем“.​

На свечаној седници је комплетирано и руководство СПС те су за нове потпредседнике Партије изабрани Новица Тончев и Душан Бајатовић и потпредседник ИО СПС Слободан Милошевић.

Заменица председника СПС је Славица Ђукић Дејановић, а потпредседници, поред два новоизабрана, су и Бранко Ружић, Александар Антић, Предраг Марковић и Жарко Обрадовић.

За чланове председништва социјалиста изабрани су Горан Триван, Борис Милићевић, Бане Митровић, Мирко Керкез, Снежана Пауновић, Александар Ђуровић, Бранко Ћурчић и Славица Ајдер.

Бајатовић је изабран за потпредседника партије, али је још раније „замрзао“ све страначке функције од како је постао директор Србијагаса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *