Најновије

Никодијевић: Велики инфраструктурни пројекти зарад бољег живота свих наших грађана Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић и министар одбране Александар Вулин обишли су реконструисани парк „Мала Милица Ракић” у Батајници, који је обновљен захваљујући овом министарству. Никодијевић је том приликом оценио да је парк пун симболике.

– Парк мале Милице Ракић треба да буде симбол живота над разарањем и убијањем. На нама је да будућим генерацијама омогућимо да више никад животима не плаћамо борбу за независност и самосталност. Министарство одбране има шири друштвени контекст и препознаје то, због чега улива велико поверење народа. Град је с војском урадио много пројеката у мирнодопским условима и верујем да ће тако бити и убудуће – рекао је Никодијевић.

Он је напоменуо да су поред великих инфраструктурних пројеката, важни и они од свакодневног животног значаја, који живот грађана чине квалитетнијим и бољим. Само ове године урађено је више од 50 паркова, а у последње три године чак 170 на читавој територији Београда. Предстоје и велики радови у Пионирском, Земунском и парку Ушће, најавио је председник Скупштине града Београда.

– Паркови треба да представљају Београд какав видимо у будућности, али и сав развој који се баштини последњих неколико година. Трудимо се да они имају простор за децу, али и кутак за најстарије, одмор и рекреацију, као и културне садржаје. Београд мења свој концепт и прилагођава се становницима – истакао је Никодијевић.

Он је захвалио Министарству одбране и позвао грађане да чувају парк, о којем надаље бригу преузимају општина и град. Председник Скупштине града Београда најавио је и увођење видео надзора у градске паркове, ради веће безбедности и чувања парковских површина.

Категорије: Београд|Локал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *