Најновије

Народни посланик и Председник Зелених Србије Иван Карић примио делегацију инвеститора из Кине и Чешке Посланичка група

Народни посланик и Председник Зелених Србије Иван Карић,разговарао је у Посланичком клубу Социјалистичке партије Србије у Народној скупштини Републике Србије, са представницима компанија  Jingjijang environment из Народне Републике Кине ,Bresson  из Чешке  Републике и Enerdžinet из Републике Србије .

Народни посланик Зелених Србије упознао је представнике компанија са основним законодавним оквиром и стратегијама које су оквир за инвестиције у пројекте “Отпад у енергију“ .

Иван Карић  је упознао госте са програмом коалиције и истакао да Социјалистичка партија Србије носи одговорност за рад Владе у којој су  министри за иностране послове, рударство и енергетику, заштиту животне средине, државну управу и локалну самоуправу и миинистар без портфеља задужен за популациону политику.

Нагласио је значај сарадње Кине и Србије,а  да је од  посебног значаја инвестирање у заштиту животне средине, управљање отпадом што је и намера  кинеских, чешких и српских партнера.

Наглашено  је  да Зелени Србије подржавају пројекте који су у складу са стратегијом одрживог развоја  и стратегијом енергетике и да су одлучни  у поштовању еколошких стандарда и примену усвојених директива Европске уније.

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *