Најновије

Ивица Дачић за Спутњик Вести

Можда је сва та нервоза коју је изазвао мој предлог о разграничењу на српско и албанско најбољи показатељ којим путем би требалo да идемо.

„Добро је што је у јавности покренут дијалог о Косову и што се чују различите идеје. Занимљиво је, а то је приметио и председник државе Александар Вучић, да је досад само моја идеја о разговорима о разграничењу на оно што је српско и оно што је албанско изазвала велику нервозу на многим странама. Такву нервозу не изазивају ни предлози да се одрекнемо Косова ни предлози да одржимо замрзнути конфликт“.

Ово је за Спутњик изјавио Ивица Дачић, министар иностраних послова Србије и лидер Социјалистичке партије Србије, који се конкретним предлогом међу првима укључио у јавну полемику о решењу за јужну српску покрајину.

„Можда је сва та нервоза коју је изазвао мој предлог и показатељ којим путем би требало да идемо и како да дођемо до решења којим ће све стране бити незадовољне. Јер само једно такво решење ће истовремено обезбедити трајан компромис за будућност. О детаљима плана разговараћу са председником Србије Александром Вучићем кад унутрашњи дијалог о Косову и Метохији постане институционализован“, најавио нам је Дачић.

Извор: Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *