Најновије

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић и чланови ПГП са Индонезијом састали се са делегацијом парламента Индонезије Посланичка група

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић и чланови ПГП са Индонезијом разговарали су данас са делегацијом парламента Индонезије, коју предводи потпредседник Одбора за одбрану, спољну политику и информисање Арсил Хамзах Танђуг.

На почетку састанка потпредседник Милићевић пожелео је добродошлицу представницима делегације парламента Индонезије и истакао значај традиционалног пријатељства и добрих дипломатских односа Србије и Индонезије. Милићевић се захвалио, пре свега, на принципијелном ставу Републике Индонезије по питању статуса Косова и Метохије, одржавању добрих међуверских односа, доброј парламентарној и економској сарадњи, као и сарадњи у области културе, при чему је истакао да 10 српских студената стипендира Влада Републике Индонезије.

Арсил Хамзах Танђуг потпредседник Одбора за одбрану, спољну политику и информисање Републике Индонезије истакао је да је Република Србија, пре свега, велики пријатељ и партнер да је сарадња двеју земаља веома добра, као и да има тенденција за изградњу још бољих односа. Танђуг је такође истакао значај споразума о безвизном режиму за носиоце службених и дипломатских пасоша и изразио наду за примену истог у што краћем периоду. По питању области образовања нагласио је постојање многих програма стипендирања са тенденцијом даљег развоја у будућности. Танђуг је истакао значај трговине и инвестиција, као и да интензивирање посета делегација види као пут још бољој међупарламентарној сарадњи.

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *