Најновије

Никодијевић и Мали у Сеулу о сарадњи два града Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и градоначелник Београда Синиша Мали потписали су у Јужној Кореји Меморандум о разумевању – о пријатељској размени и сарадњи између Београда и Сеула са градоначелником тог града Вонсуном Парком.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић и градоначелник Синиша Мали претходно су се састали са Парком, са којим су разговарали о важности успостављања јачих веза између два града, који имају много историјских сличности.


Мали и Никодијевић су обишли и Центар за управљање саобраћајем, који се налази у оквиру Градске куће.

Након потписивања Меморандума о сарадњи, градоначелник Парк Вонсун је поздравио присутне на српском језику, након чега је градоначелник Мали то исто учинио на корејском. Градоначелници су разменили поклоне, а Мали је Парку даровао грб града на дрвету.

Две стране су се сагласиле да ће Меморандумом о разумевању настојати да унапрећују размену информација, знања и искустава у областима од заједничког интереса, укључујући превоз, унапређење квалитета ваздуха, урбанизам, електронску управу, културу, јавно здравље, одлагање отпада и водовод и канализацију.

Такође, два града ће настојати да даље увећавају обим привредне сарадње, а осим тога, узајамно ће промовисати културу и туризам.
Мали и Никодијевић су након потписивања Меморандума о разумевању обишли и демилитаризовану зону на граници са Северном Корејом.

Јужна Кореја има једну од најјачих привреда на свету, а Сеул је центар међународног бизниса, финансија, мултинационалних корпорација и светских организација.

Извор, фото: Београд инфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *