Најновије

Никодијевић у посети Републици Белорусији Најаве

На позив градоначелника Минска Андрејa Шорецa, председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић боравиће у посети у Републици Белорусији од 9. до 10. септембра 2017. године, поводом прославе 950. година од оснивања града Минска.

Током посете Белорусији, председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић ће поред састанка са градоначеликом, присуствовати Свечаној церемонији полагања венаца и цвећа уз обелиск „Минск – град херој“. Такође, председник Скупштине града Београда ће присуствовати отварању међународног фестивала историјске реконструкције „Мiнск старажытны“, ( посета витешком турниру и витешком логору ) и Свечаној церемонији додела признања „Грађанин године града Минска.

Предстојећа посета председника Скупштине града Београда прилика је за размену мишљења о свеукупним билатералним односима два града који имају потписане споразуме о сарадњи, као и о могућностима за унапређење сарадње у свим областима од заједничког интереса, при чему је нагласак на интензивирању дијалога, развоју привредне сарадње, јачању сарадње у области туризма и културе и размени мишљења о најактуелнијим међународним питањима од заједничког интереса.

Категорије: Најаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *