Најновије

Дачић на заседању Генералне скупштине УН Најаве

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић учествоваће на већем броју скупова који се одржавају у Уједињеним нацијама од 19. до 23. септембра и 25. септембра, у оквиру генералне дебате редовног 72. заседања Генералне скупштине УН.

Дачић, који ће бити у саставу државне делегације коју предводи председник Републике Александар Вучић, имаће низ састанака са циљем представљања ставова Републике Србије у вези са кључним питањима од међународног значаја.

Он ће, између осталог, 18. септембра учествовати на састанку на високом нивоу о реформи УН-а, којем ће председавати председник САД Доналд Трамп, као и на радном доручку министара спољних послова земаља западног Балкана са комесаром ЕУ за проширење и суседску политику, у организацији Регионалног савета за сарадњу, 20. септембра.

Истог дана учествоваће и на министарском састанку Покрета несврстаних земаља, као и у отвореној дебати Савета безбедности УН о реформи система мировних операција.

Следећег дана, предвиђено је и његово учешће на неформалном ручку министара иностраних послова држава чланица Централно-европске иницијативе (ЦEИ), у организацији Белорусије.

Учешће на генералној дебати биће прилика и за реализацију бројних билатералних сусрета Ивице Дачића који ће бити искоришћени за презентацију кључних спољнополитичких приоритета Републике Србије, посебно оних на плану европских интеграција и у вези са Косовом и Метохијом.

Извор: Влада РС

Категорије: Најаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.