Најновије

Министар Триван отворио 5. конференцију националне асоцијације чистоће Србије Вести

Министар заштите животне средине Горан Триван отворио је 5. конференцију Националне асоцијације чистоће Србије (ASWA) која се одржава на Сребрном језеру.

Овом приликом министар Триван је нагласио да ће управо један од најважнијих приоритета новормираног министарства бити изградња и развој одрживог система управљања отпадом у нашој земљи и да је сарадња свих актера на овим питањима од пресудног значаја.

„Комунална предузећа која се баве сакупљањем, транспортом и прерадом отпада имаће пуну подршку министарства у подизању знања о савременим технологијама прераде отпада на виши ниво као и помоћ у решавању свакодневних проблема са којима се сусрећу у свом пословању“, рекао је министар Триван и додао да ће министарство на чијем је челу изградити чвршће и тешње везе са комуналним предузећима и Националном асоцијацијом чистоћа Србије.

„Србија у наредном периоду мора значајно да унапреди област управљања отпадом и на остваривању тог циља Министарство ће заједничким снагама радити са Националном асоцијацијом и предузећима која послују у овој области. Сви заједно морамо подићи свест наших грађана о значају здраве животне средине“, истакао је министар Триван.

Конференција је окупила велики број представника комуналних предузећа из наше земље која се баве одржавањем хигијене и уклањањем отпада.

Извор: Министарство заштите животне средине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.