Најновије

Ђорђе Милићевић: Снага посланика је у аргументима, не у викању Посланичка група

Шеф Посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић коментарисао је наступ опозиције у Парламенту и оценио да је већ данима у скупштинском дому видно вербално насиље које је, каже, завлајујући Дверима, прерасло у физичко ометање рада те институције.

Милићевић је новинарима у Народној скупштини рекао да овакво понашање дела опозиције подсећа на ноћ ванредних парламентарних избора.

„Поверење грађана се не остварује изазивањем хаоса и на улицама, већ само на изборима. Опозиција то никако да схвати. Ми разумемо нервозу, јер следе београдски избори и они су свесни свог изборног деблака, јер немају аргументе и политику“, рекао је Милићевић.

Како каже, опозиција је свесна да не постоји алтерантива владајућој коалицији у Србији и Београду, па опструкцијом рада Скупштине и слањем лоше слике о њеном раду жели да прикупи поене.

„Ми ћемо наставити да озбиљно, одговорно и посвећено обављамо свој посао за који смо преузели одговорност“, поручио је Милићевић приметивши да је истина у интересу свих, али да се до ње не долази снагом силе, већ снагом аргумената.

„Посланик није снажан колико снажно виче и удара о сто преседавајућег, већ колико су му снажни аргументи током расправе“, оценио је Милићевић.

Одбацио је оптужбе посланика опозиције да им се укида право на говор и скраћују минути у расправи, наводећи да је једино мерило за вођење седнице Пословник о раду.

„Ми не желимо да забранимо опозицији да говори, али то мора да се односи на оно што је тема расправе“, рекао је Милићевић, приметивши да је коректан био предлог председнице парламента посланику Двери Срђану Ногу, који је јуче искључен са седнице, да се извини због свог понашања.

Извор: Танјуг

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.