Најновије

Министар Триван у САНУ о климатским променама: Укључити све чиниоце у борбу против климатских промена Вести

Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је на Међународној научној конференцији о промени климе у Српској академији наука и уметности да је протекло лето једно било једно од најтоплијих од када се у Србији бележе временске прилике и нагласио да то није случај само у овом делу Европе, него у готово целом свету.

Он је, такође, навео да у периоду од једне календарске године са наше планете нестане онолико шумских површина колика је величине једне Португалије.

Министар Триван је подвукао да је за ублажавање последица климатских промена потребно укључити све чиниоце у активности које треба да доведу до контроле климе. „То није краткотрајан процес и потребно је на дуже стазе направити план кога би сви требало да се придржавају“, рекао је министар Триван.

Истичући да је борба против климатских промена дуга, тешка и скупа, он је нагласио да је пошумљавање најјефтинији и најефикаснији метод у тој борби, као и да свако засађено стабло доноси вишеструке користи свима. Он је апеловао на све релевантне факторе и грађане да, када год могу, засаде једно или више стабала, јер ће тиме дати свој скромни допринос очувању животне средине.

Извор, фото: Министарство заштите животне средине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.