Најновије

Интервју Дејана Раденковића за Српски телеграф: Косовски вирус напада Европу Вести

Социјалиста Дејан Раденковић у интервјуу за Српски телеграф каже да ће косовски вирус да нападне управо оне земље које су прве прогласиле независност јужне српске покрајине!

Члан Председништва СПС предвиђа да ће Каталонија бити само прва у низу европских држава у којима ће сепаратизам изазвати хаос, што ће бити казна за њихово лицемерје.

Како коментаришете најновија дешавања у Шпанији и референдум у Каталонији?

Каталонија је директна последица “косовског решења“, које је наметнула међународна заједница. На Косову је отворена Пандорина кутија, показали су да може група људи да дигне устанак, да етнички очисти територију, да заплени имовину и да јој међународна заједница даје војну, политичку, финансијску и сваку другу подршку. Бојим се да ће косовски вирус да инфицира сепаратистичке покрете и у земљама које су прве признале самопроглашену независност Косова. Надам се да ће се Шпанци и Каталонци договорити пре него што узму оружје.

А какву реакцију Европе очекујете на поређење ове ситуације са Косовом?

Европа се, када је Косово у питању, понаша лицемерно, као да не постоји међународно право. На европском путу Србије стално поставља Косово као препреку. Питам се како ће ЕУ реаговати ако се каталонски или косовски сценарио понове у Немачкој или Француској.

Да ли СПС треба да изађе самостално на градске изборе?

Београд је велико градилиште и развија се брзим темпом. Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије показале су да успешно могу да воде престоницу. Председници наших партија ће проценити да ли коалиција треба да буде предизборна или постизборна.

Шта предвиђате опозиционој коалицији и да ли би СПС могао да води Београд?

Не знам каква ће бити коалиција, ако је уопште буде, али мислим да опозиција нема много шанси. Водили су Београд и нису се прославили. Са друге стране, СПС има квалитетне кадрове. Имамо много чланова који су лидери у својим професијама… И без сумње, са доста успеха могли би да воде Београд. Ако поменем само једно име, огрешићу се о многе друге које заиста ценим.

Извор: Српски телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.