Најновије

Ружић и Триван са државним секретаром Мериленда Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и министар заштите животне средине Горан Триван разговарали су са америчком делегацијом коју предводи државни секретар Мериленда Џон Вобенсмит (John Wobensmith) о увезивању српских градова и општина са америчким, ради јачања билатералних односа и размене искустава и знања.

Ружић са државним секретаром Мериленда
„Важно је да, поред повезивања наших народа, представимо и америчкој јавности српске потенцијале и тако привучемо још америчких инвеститора у Србију“, рекао је министар, додавши да бисмо разменом информација и добрих пракси сигурно унапредили и рад локалних самоуправа. Ружић је истакао да је циљ реформе јавне управе у Србији да се створи систем који у коначном осигурава ефикасне и љубазне професионалце да пружају брзе и јефтине услуге грађанима.

Ружић са државним секретаром Мериленда
Вобенсмит је нагласио да су се америчке државе, окрузи и градови, путем невладине организације „Sister City” (сестрински градови) направили преко 2.121 партнерстава у 145 земаља на шест континената и то у области и високих технологија, образовања, енергетике, ширења бизниса и слично.

Ружић је закључио да је пријатељство које је склопљеном посетом америчке делегације Београду од изузетне важности за Србију и да верује да ће оно донети пуно нових иницијатива које ће побољшати односе две земље.

Извор, фото: МДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.