Најновије

Ружић: Избори у Београду почетком 2018, приче о променама у руководству СПС су смешне Вести

Потпредседник СПС Бранко Ружић очекује да београдски избори буду одржани у првом кварталу следеће године и наводи да ће одлука о начину изласка на те изборе бити донета у договору са коалиционим партнером, Српском напредном странком.

„Очекујем да београдски избори буду у првом кварталу следеће године, мислим да је то реалан термин и очекујем да стратешко партнерство између СНС и СПС у Београду поново покаже резултат и афирмише све што је урађено у претходне три и по године“, рекао је Ружић.
Упитан да ли то партнерство подразумева и кандидата СПС за градоначелника, Ружић истиче да је суштинска ствар да се определи модел који ће довести до тога да грађани након избора добију стабилну власт предвођену СНС и СПС, а да још нема одлуке о томе који ће то модел бити.

„То ћемо договорити са коалиционим партнером, СНС“, рекао је Ружић.
Он је навео да је кадровски потенцијал СПС „и даље неспорно јак“ и да та странка има „плејаду политичких асова које може да кандидује на одговорне функције“, те да социјалисти размишљају и о актуелном министру енергетике Александру Антићу, који је својевремено био председник Скупштине града, и о Милутину Мркоњићу.

О променама у врху странке

Ружић изјавио је данас да нису тачне спекулације о променама у руководству СПС. Он каже да у томе нема истине и да су те спекулације смешне.
„Наравно да СПС проживљава промене, дешаваће се промене, мало ћемо остарити, бићемо старији, али бићемо још бољи и искуснији, да радимо у интересу грађана. Све те спекулације које се појављују у јавности су за мене смешне, а сигуран сам и за све искрене социјалисте који знају да то није истина“, закључио је Ружић.

Извор: Курир, фото: Зорана Јевтић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.