Најновије

Ђукић Дејановић: Планови и информације кључни за превенцију Вести

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић рекла је да су за превенцију од катастрофа кључни планови и то да информације о јачању отпорности и спремности за реаговање стигну до обичног човека.

У случају катастрофичних ситуација, али не само природних непогода, већ и оних које имају друштвени карактер, планови морају бити спремни и морамо знати што ко ради, рекла је Ђукић Дејановић.

“И то почев од институција које су најдоговнорније у систему у држави, али то се односи и на невладин и приватни сектор и координацију између свих њих”, рекла је Ђукић Дејановић новинарима у паузи конференције “Инвестирајмо у отпорност друштва”.

За превенцију је јако важно и да информација о томе шта значи јачање отпорности и како јачати спремност за случај природне кастрофе стигне до обичног човека и то преко јединица локалне самоуправе – градова и општина.

“Сваки човек мора знати да ако постоји претња у његовој згради или региији у којој живи како да буде спреман и како ће реаговати ако се немили догађај заиста и оствари”, закључила је она.

Извор: Танјуг, фото:архива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.