Најновије

Ексклузивни интервју Ивице Дачића за Курир Вести

Први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић шокиран је због признања лидера Покрета слободних грађана Саше Јанковића да је планирао да затражи од шефа државе Александра Вучића да му да место премијера!

Како Дачић каже у интервјуу за Курир, прво је мислио да се неко шали и да Јанковић није баш тако рекао. А онда се, признаје, фрапирао и „забринуо за његово ментално здравље“.

– Прво сам имао сумњу да ли је могуће да је то заиста рекао, али сада када је потврдио за Курир, просто не могу да верујем да ли је он при чистој свести. И још се више питам да ли су при чистој свести они који му то верују – рекао је Дачић.

Али човек је то изговорио и објаснио како је дошло до таквог плана. Како вама делује то његово објашњење?

Те приче да је требало да уђе у Вучићеву Владу и да је већ нудио ресоре Драгану Шутановцу и осталима је само његова фикција, нема везе с мозгом! Па ко би њему дао место у Влади?! Сигуран сам сто посто да од Вучића никад није добио такву или сличну понуду, то нема везе са реалношћу. Јанковић је очигледно начисто луд! Мора да је одлепио кад је могао да прича о уласку у Владу и подели ресора. А тај ко је у ту његову причу поверовао још је луђи од њега.

А шта да су Јанковићеви сарадници на тој тајној вечери прихватили његов предлог и да је он то јавно понудио Вучићу? Какав би био одговор?

Мало сутра би он ушао у Вучићеву владу!! Ајте, молим вас, па то су најобичније фикције и глупости и не могу то ни да коментаришем.

Јанковић је хтео да понуди концентрациону владу у којој би практично биле све партије: тврди да би се тиме спречило клизање у диктатуру. Није вам то објашњење смислено?

Смислено? Да ли се и ви сада шалите? Концентрациона влада се прави у време парламентарне или друштвене кризе. Имамо овакву ситуацију – Вучић победи на председничким изборима убедљиво у првом кругу и сад он да прави са Јанковићем концентрациону Владу? Па, људи, је ли то могуће, што би рекао Младен Делић. Мало морген!

Да се уозбиљимо… Шта мислите, која му је права побуда била да предложи тако нешто?

Рекао бих да је стварно умислио да је толико јак да може да натера Вучића на то.

После свега што се десило у Јанковићевом покрету последњих дана, па и овог признања, на колики рејтинг ПСГ може уопште да рачуна?

Мислим да је извршио политичко самоубиство.

Претпостављам да сте се чули са Вучићем и прокоментарисали Јанковићеву идеју. Искрено нам реците – да ли се смејао или можда крстио?

И једно и друго. И Вучић и ја се сити исмејасмо, кидамо се од смеха због његове пусте жеље.

Извор: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.