Најновије

Интервју Александра Антића, потпредседника СПС за Српски телеграф Вести

На питање како данас доживљава Драгана Ђиласа с обзиром на то да је кандидатура бившег градоначелника такорећи решена ствар, функционер СПС и кандидат те странке у трци за Београд (уколико буду ишли самостално) Александар Антић одговара: „Поштено би било да Ђилас мене подржи!“

-С обзиром на то да смо сарађивали док је Ђилас био градоначелник, а ја председник Скупштине града и да је он у међувремену изашао из политике, било би нормално и праведно да подржи мене за градоначелника Београда, али сам сигуран да се то неће десити – каже Антић.

У интервјуу за наш лист актуелни министар енергетике тврди и да ће социјалисти постићи бољи успех него пре четири године.

Какав резултат СПС може да очекује с вама на челу листе?

-Да ћемо доћи до сваког нашег суграђанина, да чујемо њихове проблеме и захтеве, али и да им представимо наше планове за наредне четири године. То је наш стил, грађани очекују од нас да разговарамо директно и отворено и ми ћемо им поново изаћи у сусрет. А што се тиче резултате, уверен сам да ће бити бољи него пре четири године, када смо освојили 11,5 одсто.

Истраживања вам дају пет, шест одсто, Дачић каже 11-12. Шта је истина?

-Не бих се много уздао у истраживања, нарочито она која се раде много пре него што су избори расписани, а кампања почела. У овом моменту као једино поуздано мерило наше снаге имамо резултат са претходних изхбора, а то је 11,5 одсто.

Јанковић је хтео да предложи Вучићу да му да премијерско место. Како вам се то чини?

-Ако је та информација изазвала неверицу, па и подсмех код његових најближих сарадника и следебеника, немојте од мене да очекујете да је детаљније коментаришем, осим као неверицу и подсмех. Уосталом, већ их има много у опозицији који се баве том темом, па не бих да им се у томе придружујем и да их ометам.

Како коментаришете избор Филе, Шаиновића, Тончева и Заграђанина на Главном одбору СПС?

-Они су били и мој избор, гласао сам да буду део руководства. Реч је о људима који су у протеклим годинама показали приврженост СПС. Одлуке се доносе пажљиво, промишљено и кроз демократску расправу и зато су добре и дуговечне.

Шта је боље, заједничка листа са СНС или одвојено?

-У овом моменту је то мање важно него да на изборима заједно надмашимо претходни резултат када само имали готово 56 одсто, СНС 44 и коалиција око СПС 11,5 одсто. Ја увек желим да СПС изађе самостално на изборе, али одлука о томе ће бити тек када са партнерима из СНС размотримо све аргументе у прилог заједничком или самосталном изласку. Уверен сам да ће, без обзира на начин на који ћемо наступити, укупан резултат омогућити формирање стабилне већине у Београду. Тако ћемо наставити пројекте на којима смо и до сада заједно радили и који из дана у дан мењају Београд набоље.

Како функционише Влада?

-Резултати најбоље показују да ова влада добро функционише и да има знања и снаге да решава проблеме земље и грађана. Она има континуитет са претходном владом, коју је предводио председник Вучић, а континуитет се огледа пре свега у наставку реализације стратешких пројеката.

Шта мислите о повременим ратовима жена у Влади?

-Влада има компетентне, образоване и енергичне даме и питање је да ли бисмо без њих били упола успешни. Нема ту ратова, има повремено медијског преувеличавања природних сукоба мишљења колега и колегиница око конкретних проблема, што треба да буде само квалитет једне владе.

Шта ћете поклонити Дачићу, Палми Вучићу и Ани Брнабић на Нову годину?

-Још размишљам, има времена. Али сваком од њих поклонићу симболичну ситницу, наравно сасвим личну. Можда ће само Ивица Дачић добити два поклона јер има ту срећу да му је рођендан 1. јануара.

Који су навећи изазови у ресору енергетике?

-Изазов је, свакако, стабилно и сигурно снабдевање гасом, а под тим подразумевам и нове правце и изворе снабдевања. Ово није изазов само за Србију, већ и за Европу и свет, који то третирају као питање број један. Изазов је и то што након 30 година градимо нова производна енергетска постројења и то од хиљаду мегавата, од чега је више из обновљених извора. Ови пројекти успешно напредују и Србија њима треба да се поноси.

Извор: Српски телеграф

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.