Најновије

Интервју заменика председника СПС-а Предрага Марковића за Курир Вести

Историчар Предраг Марковић је минулог викенда постао заменик председника СПС Ивице Дачића. На том месту је наследио Славицу Ђукић Дејановић, а у интервјуу за Курир он каже да је дошло време да психијатра замени историчар.

Ипак сте заменили Ђукић Дејановић, иако сте недавно казали да је “ситуација још за психијатра“. Да ли се нешто променило у међувремену?

Никад неће престати потреба за психијатрима у нашем политичком животу. Ипак, време је и за једног историчара да с теоријског проучавања пређе на праксу стварања историје.

Како сте доживели Дачићеву најаву да би ускоро могао да оде са чела СПС?

Дачић је извео СПС из бунара. Нема човека у нашој политици који је успевао да се толико пута дигне, као неки Роки Балбоа српске политике. Не видим људе који би могли да надоместе његово политичко и државничко искуство.

Јесте ли задовољни радом СПС, шта би требало мењати?

Ја бих много више пажње посветио старијој генерацији, људима који су подизали ову земљу… Они не само да су искусни већ су и животно везани за социјалистичке вредности. А на крају крајева, године и достојанство им не дозвољавају да продају глас.

СПС је за градоначелника Београда предложио Александра Антића. Да ли се тиме искључује могућност да на градске изборе изађете у коалицији са СНС?

Александар Антић би могао да буде и заједнички кандидат. Он је човек за тимски рад и отворен за сарадњу.

Извор: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.