Најновије

Никодијевић: Договорен почетак успостављања сарадње Београда и Санкт Петербурга Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић састао се данас у Влади града Санкт Петербурга са првим замеником председника Комитета за међународну сарадњу Сергејом Л. Марковим са којим је разговарао о успостављању и унапређењу билатералне сарадње два града.

Саговорници су се договорили и о почетку успостављања дипломатских односа ова два града.

Овом приликом, Никола Никодијевић је истакао да Влада Републике Србије и Руска Федерација имају веома добре односе. 

- Влада Републике Србије негује традиционалне пријатељске односе са Русијом, а Београд жели да унапреди те односе кроз успостављање успешне сарадње и са Санкт Петерсбургом.

Као што је познато, Русија и Србија су пријатељи и савезници и у том правцу желимо и даље да се крећемо, да учврстимо наше односе и да наставимо са позитивном традицијом коју гаје наша два народа – рекао је Никодијевић.

Сваке две године, Београд традиционално обнавља програм сарадње са Владом Града Москве, навео је Никодијевић и додао да је жеља да и Град Београд оствари такав однос са Санкт Петерсбургом.

 

Председник Скупштине града Београда борави у Санкт Петербургу на позив губернатора Георгија Полтавченка, са којим ће се такође састати на свечаној вечери коју губернатор приређује у част делегација које су присутне конгресу „Санкт Петербург и словенски свет”.

Категорије: Београд|Локал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.