Најновије

Ружић и Скот пустили у рад резервоар за водоснабдевање у Прешеву Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић рекао је на свечаности поводом пуштања у рад новог резервоара за водоснабдевање у Прешеву да се удруженим снагама државе, локалне самоуправе и донатора може унапредити живот грађана у свакој општини у Србији.

„Реализовањем овог пројекта решава се проблем снабдевања водом локалне заједнице у наредних 40 година“, рекао је Ружић и додао да је Прешево поднело велико бреме миграционог притиска због чега је и локална инфраструктура додатно амортизована, пошто је у последњих пар година овде скоро милион избеглица ушло у Србију. „Овим пројектом олакшавамо и њихов пријем, те је ово пројекат битан за читаву Србију и солидарност коју као заједница показујемо према угроженима“, рекао је министар.

Свечаности поводом пуштања у рад новог резервоара присуствовали су, поред министра Ружића, и амбасадор САД Кајл Скат и комесар за избеглице Владимир Цуцић. Они су се током посете Прешеву састали и са председником општине Шћипримијем Арифијем.

Изградњу новог и реновирање старог резервоара заједно су финансирали УСАИД, УНДП и Комесаријат за избеглице и миграције РС кофинансирани, као и Општина Прешево и Влада Јапана.

Извор: Министарство ДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.