Ružić i Skot pustili u rad rezervoar za vodosnabdevanje u Preševu Vesti

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je na svečanosti povodom puštanja u rad novog rezervoara za vodosnabdevanje u Preševu da se udruženim snagama države, lokalne samouprave i donatora može unaprediti život građana u svakoj opštini u Srbiji.

„Realizovanjem ovog projekta rešava se problem snabdevanja vodom lokalne zajednice u narednih 40 godina“, rekao je Ružić i dodao da je Preševo podnelo veliko breme migracionog pritiska zbog čega je i lokalna infrastruktura dodatno amortizovana, pošto je u poslednjih par godina ovde skoro milion izbeglica ušlo u Srbiju. „Ovim projektom olakšavamo i njihov prijem, te je ovo projekat bitan za čitavu Srbiju i solidarnost koju kao zajednica pokazujemo prema ugroženima“, rekao je ministar.

Svečanosti povodom puštanja u rad novog rezervoara prisustvovali su, pored ministra Ružića, i ambasador SAD Kajl Skat i komesar za izbeglice Vladimir Cucić. Oni su se tokom posete Preševu sastali i sa predsednikom opštine Šćiprimijem Arifijem.

Izgradnju novog i renoviranje starog rezervoara zajedno su finansirali USAID, UNDP i Komesarijat za izbeglice i migracije RS kofinansirani, kao i Opština Preševo i Vlada Japana.

Izvor: Ministarstvo DULS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.