Најновије

Милићевић: Буџет за 2018. потврђује реформски курс владе Посланичка група

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић каже да предлог буџета за 2018. годину потврђује реформски курс владе, истиче да је на прави начин избалансиран, фискално одговоран и озбиљан, да је развојно оријентисан ка повећању инвестиција и побољшању фискалног амбијента.

„Јавне финансије су сигурне, стабилне и ми са оптимизмом можемо гледати у будућност“, рекао је Милићевић новинарима.

Нагласио је да је јасно да је Србија направила снажан економски напредак у периоду од 2014. године и да то сада доноси позитивне резултате које нам признају свуда у свету, као и да је Србија сада уважавана земља.

„То отвара врата Србији широм света“, рекао је.

Милићевић каже да реформски курс владе нема алтернативу, да је најтежи део посла урађен и да сада треба сачувати фисклана достигућа, уз подршку свему што води расту и развоју.

Према његовим речиима, два циља су у потпуности реализована, смањење јавног дуга и смањење буџетског дефицита, а ову годину Србија завршава са рекордним суфицитом, а у наредној ће дефицит бити мањи од један одсто, што је, каже, у рангу најразвијених земаља.

Подсетио је да је Србија била на 91. месту на Дуинг бизнис листи Светске банке, док је сада на 43. месту, као и да смо међу првих 10 земаља по успешности реформи.

„Таква политика Владе Србије треба да доведе до привредног раста, отварања радних места и повећања животног стандарда“.

Милићевић подсећа да буџет предвиђа за 30 одсто више средстава за инвестиције и наглашава да СПС потпуно подржава тај концепт улагања у инфрастурктуру, „јер нема економског развоја без инфратруктурног развоја“.

Како је рекао, захваљујући храбрим економским мерама ми данас имамо здрав систем који је заснован на здравим основама.

„То није политиканство засновано на причама онога што би грађани хтели да чују већ засновано на животу и економији, као и интересима грађана, а не рејтинга и популарности политичких странака“.

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.