Најновије

Ружић: Јача сарадња са Словачком у циљу стварања боље Управе Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић састао се са амбасадорком Словачке Њ.Е. Дагмар Репчекова (Dagmar Repčekova) са којом је размотрио могућности за унапређење сарадње у циљу стварања ефикасније и професионалније управе.

На основу потписаног Меморандума између Министарства државне управе и локалне самоуправе Србије и Министарства унутрашњих послова Словачке Републике организовано је неколико обостраних посета у циљу размене искустава у различитим областима.

Од великог значаја за Србију је и упознавање са начином успостављања и функционисања Централног регистра становништва, развоја електронске управе и успостављање јединственог управног места, рекао је министар Ружић.

Саговорници су размотрили и могуће успостављање сарадње Националне академије за јавну управу са словачким Институтом за јавну управу који имају за циљ стручно усавршавање свих запослених.

Ружић је подсетио да је закон који регулише оснивање Академије недавно усвојен, као и да се почетак њеног рада очекује средином следеће године.

Извор: Министарство ДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.