Најновије

Ружић разговарао са новим председником општине Тутин Вести

Министар Бранко Ружић разговарао је са новоизабраним председником општине Тутин Кенаном Хотом, који је наследио Шемсудина Кучевића, који је пре два месеца изгубио живот у саобраћајној несрећи. Министар је још једном изразио жаљење што је Србија остала без таквог председника општине и изразио наду да ће новоизабрани председник наставити његовим стопама.

Како је министар навео, он је раније на састанку са Кучевићем већ разговарао о наредним корацима како би се помогло стварање јединственог управног места у општини Тутин. У реновирање зграде општине Тутин, која ће објединити како процедуре, тако и поједине установе, како би се створила ефикаснија и модернија управа за локално становништво, а како је пренео председник те општине, уложено је до сада преко 90 милиона динара.

Саговорници су се сложили да циљ сваке јединице локалне самоуправе треба да буде растерећење обавеза грађана, што свакако највише може да се учини кроз стварање јединственог управног места.

Министар је истакао да Тутин, као и свака друга локална самоуправа у Србији, има пуну подршку у свим активностима за стварање ефикасније, професионалније и модерније управе.

Извор: Министарство ДУЛС

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.