Најновије

Ружић: Ако заборавимо на жртве и неостварену правду, будућност ће нам бити тамна Вести

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић рекао је, на отварању спомен собе косметским жртвама, које је организовало Удружење породица киднапованих и убијених Срба, да ако се заборави на жртве и неостварену правду неће бити будућности.

„Све то што чинимо, отвара могућност светле будућности, али ако заборавимо на све што се догађало, на стратишта, жртве, неостварену правду, бол, јад, чемер, онда та будућност неће моћи да буде светла“, рекао је Ружић и додао да „не види“ да је правда у Хашком трибуналу примењивана на прави начин.

„Сведоци смо, нажалост, селективне правде која је примењивана у Хашком трибуналу који, подсећам, није ни основан у складу са Повељом УН, да смо имали више од 70 одсто пресуда против Срба, а на другој страни имате 250.000 Срба и неалбанаца, протерано са КиМ, више од 400.000 Срба протераних у Олуји и онда се запитате да ли је логично, нормално, морално, и поред сарадње и СРЈ и СЦГ, па Србије са Хашким трибуналом, да толики проценат пресуда и доживотних робија добију управо наши сународници. Ту просто није нешто у реду“, сматра Ружић.

Извор: Министарство ДУЛС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.