Најновије

Иступање председника Младих социјалиста Србије Угљеше Марковића на Изборној конференцији Социјалистичка омладина

Истипање новог председника Младих социјалиста Србије на Изборној конференцији:

 

“Другарице и другови,

Имам велико задовољство што могу да Вам се захвалим што сте ме, као млади социјалисти подржали да будем председник омладине Социјалистичке партије Србије. Такође, желим да се захвалим руководству партије, на челу са нашим председником Ивицом Дачићем.

Свестан сам да избор на одређену функцију подразумева претходно савесно и одговорно обављање задатака. Свој начин рада имао сам прилике да покажем у ОО Социјалистичке партије Србије Стари град и у органима младих социјалиста Старог града, где сам највише научио. У исто време, свестан сам да избором на ову функцију морам да почнем из почетка и морам да се доказујем на новој функцији, коју сте ми ви, млади социјалисти, поверили заједно са руководством Социјалистичке партије Србије.

Јасно ми је да је у времену великих турбуленција и промена појединац немоћан да се избори са крупним задацима који су постављени пред организацију младих социјалиста. Стога је потребан јак тим, тим који ће бити способан да понесе одговорност и задатке који стоје пред омладином СПС-а.

Свестан сам да тим који морамо да формирамо у наредном периоду треба да буде тим који ће бити способан да на најбољи могући начин одговори задацима који стоје пред њим.

У избору тима, морамо да уважимо, дозволите ми да мало одлутам, и став науке по питању тумачења тима, и да кажем да са становишта системско-холистичког приступа, тим није прост збир појединаца већ је тим збир људи који успостављају најбоље међусобне односе и који су спремни да праве целину и да појединачно имају добре и квалитетне односе са окружењем. У политичком смислу то значи да појединци, чланови тима, морају да се потчињавају целини, односно тиму, а тим мора да се потчињава систему вишег реда.

Практично преведено, ми морамо да направимо тим који ће имати добру оперативну и функционалну сарадњу са органима градских управа, органима локалне самоуправе, органима и руководством Социјалистичке партије Србије, јер наш основни задатак јесте да радимо на реализацији програмских циљева Социјалистичке партије.

Млади социјалисти треба да имају улогу авангарде у партији, као покретачи нових идеја и наравно да буду спремни да се за прихваћене идеје у исто време и боре да се и остваре, а то је пре свега пружање перспективе младим људима у Србији да се адекватно образују, да им се пружи могућност запошљавања и наравно помогне економском просперитету Србије.

Једино тако ћемо спречити одлив младих и образованих људи и помоћи економском просперитету наше земље.

Данас је у свету познато да се све савремене технологије, које се јако брзо унапређују и развијају лако преносити из земље у земљу или са континента на континент. За прихватање тих технологија потребни су млади и образовани људи који могу те технологије да прихвате и примене у својој земљи односно нашој Србији.

Младости приличи да жели прогрес и промене. Промене су саставни део прогреса, а познато је да су људи највећи противници промена баш због тога што промене уносе неиизвесност. Ако ми не спроведемо промене, учиниће то неко уместо нас, али ми у њима нећемо учествовати. Зато је боље да се сами мењами и да учимо. Људи који не уче осуђени су да живе у свету који више не постоји.

Социјалистичка партија Србије ове године обележава 27 година свог постојања. С тим у вези, желим да кажем да сви они разлози због којих је ова партија пре 27 година основана су и данас актуелни. Ти разлози су, пре свега, очување независности и територијалног интегритета, борба за социјалну и економску правду и равноправност не само српског народа већ и свих националних мањина и група које живе у Србији. То је Социјалистичка партија Србије доказала и легитимисала се на тим настојањима не само у Србији него и у свом окружењу.

Оно што краси Социјалистичку партију Србије то је чињеница да је то једина партија на политичкој сцени Србије која се није делила, није имала фракције, која је остала јединствена и која има континуитет.

Ова чињеница итекако је важна за будућност наше партије и ми то јединство морамо да одржимо јер је то залога наше перспективе и будућности. У том смислу, улога организације младих социјалиста Србије и њеног руководства треба да буде на линији очувања тог јединства, јер је то предуслов нашег успеха и нашег просперитета.

Ми ћемо се као ново руководство залагати да се тај континуитет у раду партије очува, на тај начин што ће наши претходници које ми наслеђујемо наћи своје место у органима партије.

То наше јединство и наша чврстина препозната је од стране грађана Србије који су нам указивали и указиваће нам и даље поверење, у смислу да и у наредном периоду учествујемо у вршењу власти и очувању историјских тековина Србије и да радимо на економском просперитету наших грађана.

Још једном желим да Вам се захвалим на поверењу које сте ми указали, и да обећам да ћу својим радом, залагањем, ентузијазмом и трудом оправдати Ваше поверење.

Хвала Вам”.

Београд 12.12.2017. године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.