Најновије

Интервју Ђорђa Милићевићa за „Ало“: Kод већине опозиционих посланичких група је евидентан недостатак јасне политике, програма и идеја Вести

Да ли је тешко командовати социјалистима у Скупштини Србије?

Задовољство је и част и веома сам поносан што сам први међу једнакима у посланичком клубу који је синоним за континуитет, сигурност, стабилност, снагу јер траје пуних 27 година колико Социјалистичка партија Србије постоји на политичкој сцени Србије и који је, када је било веома тешко бити социјалиста, остао доследан идеји социјалне правде и борби за обичног човека.

Често вам замерају на слабим реакцијама на нападе опозиције, да ли је Ђорђе Милићевић,заиста толико благ?

Народна скупштина Републике Србије је симбол демократичности, ефикасности и транспарентности, односно јавности у раду и то је суштински најважније.Немам двоструке аршине и двоструке стандарде приликом вођења седнице и никада нисам имао намеру да спречим демократско сучељавање мишљења у парламенту о актуелним темама скупштинског заседања. Увек покушавам да пронађем равнотежу између ефикасности парламента на једној страни, и поштовања права посланика и опозиције и позиције на другој страни.

Како је прошло „шамарање“ са Балшом у парламенту? Да ли сте се после разјаснили?

На мени је да свој посао, за који сам преузео одговорност и добио мандат, обављам одговорно, озбиљно и посвећено у најбољем интересу грађана. Сматрам да у дијалогу у парламенту мора и треба да постоји један праг политичке културе и толеранције.Немам превише времена и не желим да се бавим оваквим и сличним ситуацијама. Увек је најмеродавнији суд грађана који ће рећи како је ко и на који начин радио.

 

Опозиција у парламенту често прави неке инциденте. У протеклој години било их је на претек, како то коментаришете?

Недостатак јасне политике, програма и идеја код већине опозиционих посланичких група је евидентан и свима је јасно да нема алтернативе политици владајуће коалиције. Онда кроз безуспешне покушаје опструкције, изазивања хаоса и дестабилизације жели доћи до политичких поена. То, наравно, није могуће, потребна је снага аргумената, не снага силе. Опструкција није савезник демократије. Демократија се остварује на изборима, за поверење нису довољне политичке пароле већ конкретни резултати, а резултати су на страни владајуће коалиције.

Како изгледа однос СПС-а и СНС-а у Скупштини и да ли је он бољи у Влади или у парламенту?

Сарадња СНС-а и СПС-а је дугорочна и стратешка. Резултати те сарадње су видљиви и препознатљиви, а најважније је да грађани осећају бољитак. Делимо вредности и одговорности када је реч о раду владајуће коалиције. Суштински је најважније да и у Влади и у Народној скупштини, када је реч о раду владајуће коалиције, постоје јасна одлучност, спремност и опредељеност да јединствено радимо на реализацији прокламованих циљева и начела чији су темељи постављени 2014. Три су кључне речи наше стратешке и дугорочне сарадње: реформе, раст и развој, а модернизација и промене су данас незаустављив процес у Србији.

СПС је у Мионици изашао у коалицији са Шешељем, како је дошло до те сарадње?

Свака локална средина има своје специфичности које је неопходно уважавати и уједно водити рачуна о интересима грађана. Наша два локална одбора су показала да на идентичан начин сагледавају и решавају проблеме грађана Мионице. Такав коалициони наступ, по мени, представља управо јединство различитости, али првенствено јединство око државотворне оријентације, патриотизма и цивилизованог политичког такмичења са осталим политичким опцијама. Желимо да дамо свој допринос развоју Мионице.

Да ли је могућа сарадња са СРС и у Београду?

Избори у Београду су од изузетне важности и значаја.Веома је важно да након ових избора, у Београду имамо политичку стабилност и политички континуитет.Разговараћемо са коалиционим партнерима из СНС, наставићемо разговоре унутар странке и донети одлуке од најбољег интереса са грађане Београда- ми смо за изборе свакако спремни.

Како сарађујете са Мајом Гојковић, и ште мислите о њој?

Председница Скупштине Маја Гојковић је пре свега дама коју веома поштујем и ценим и сматрам да је веома храбра особа. Због потреба посла сарађујемо свакодневно и то се до сада показало веома успешним, убеђен сам на обострано задовољство.

Који напредњак је најтежи, а који најбољи за сарадњуу парламенту?

Као што сам рекао за мене су сви посланици једнаки и сви који  желе да сарађују имају моју пружену руку.

Кога из опозиције бисте најрадије видели у својим редовима?

Мислим да такви у опозицији не постоје.

Воли ли Ђорђе кафану?

Ретки су такви тренуци, због великих обавеза пре свега, али волим увек када ми то време дозволи да будем у пријатном друштву.

Које песме наручује када се весели, а уз коју плаче?

Увек „Очи једне жене“, и увек без плакања, молим вас.

 

За кога навијате?

Увек за Србију!! И за своју кћерку Иву на коју сам веома поносан када је видим на паркету у одбојкашком дресу њеног тима. Такође, морам да истакнем, да увек навијам и за свој тим „Клуб малог фудбала РБ“ из Ваљева са којим када год ми то време дозволи врло радо играм.

Извор: Ало

Фото: Ало/Ана Пауновић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.