Најновије

Бранко Ружић: Локалне самоуправе предлажу пројекте за бољи живот грађана

За развојне пројекте локалних самоуправа ове године, држава је планирала 320 милиона динара – 32 пута више новца него протекле. Крајем месеца биће расписан јавни позив локалним самоуправама да се пријаве и предложе пројекте којима намеравају да поправе живот својих суграђана.
За 320 милиона бориће се око 170 општина и градова. Требало би да већ раде на пројектима. Док их не обелодане, грађани, иако не одлучују, предлажу изградњу фабрика, биоскопа, базена у школама…
За све жеље новца неће бити али га има више него прошле године.
Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић издваја пројекте за које би новац најпре могао да се добије.
„Наравно да ћемо водити рачуна о модернизацији управе, водићемо рачуна о економском делу, о неким друштвеним процесима, баштини, културним вредностима и традицији, дакле један шири опсег како бисмо сагледали шта је у ствари то приоритетно за одређене локалне самоуправе било да се ради о градовима или о неким малим, сиромашним јединицама локалне самоуправе и на основу јасних критеријума ћемо утврдити ко ће та средства добити“, наводи Ружић.
Добиле дотацију или не, општине ће, како будемо ближе чланству у Унији, морати да постану све самосталније, односно да преузму одговорност за квалитет живота својих становника.
Извор: РТС

Категорије: Некатегоризовано

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.