Најновије

Ђукић Дејановић: У Београду „меримо“ снагу и идентитет странке

Функционерка СПС Славица Ђукић Дејановић каже да су београдски избори прилика да се измери политичка снага странке, а да постизборна коалиција са напредњацима није спорна.
Упитана зашто социјалисти и напредњаци не иду заједно на београдске изборе, она је рекла да је више разлога за то, а један од најважнијих је идентитет СПС-а, односно да свака странка треба да изађе пред бираче са својим програмом.
На председничким изборима, појашњава, нису имали дилему и подржали су Александра Вучића јер је то, како каже, било у интересу социјалиста, у интересу Србије.
„Данас, када у Београду треба да измеримо политичку снагу, мислимо да постизборна коалиција са СНС-ом уопште није спорна, али да пред изборе свако треба да направи своју стратегију и изађе пред бираче са својим програмима, који су комплементарни и заједнички“, рекла је Ђукић Дејановић за Танјуг.
Она је додала да се социјалисти за градске изборе озбиљно припремају и да ће на њих изаћи са традиционалним партнерима Јединственом Србијом – Драгана Марковића Палме.
Упитана да ли је могуће да осим ЈС у коалицији буде још неко са социјалистима, она је рекла да у овом моменту о томе нису размишљали.
Социјалисти су актуелног министра рударства и енергетике Александра Антића кандидовали за градоначелника Београда, а Ђукић Дејановић каже да је реч о „виспреном, вредном, квалитетном човеку“.
„Мислимо да ће наши симпатизери, бирачи препознати потребу да наставимо са континуитетом квалитетних, започетих активности“, рекла је она.
Додаје да је одлука владајуће странке да се уз градске не расписују ванредни парламентарни избори показала да им је интерес државе на првом месту.
„Одлука да не буде и парламентарних избора је по мени заиста високо државнички исправна. Државни интерес је превладао. Један мандатни период од четири године је за парламентарне изборе сасвим довољан да се види шта се урадило од избора до избора“, каже Ђукић Дејановић.
Извор: Танјуг

Категорије: Некатегоризовано

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.