Đukić Dejanović: U Beogradu „merimo“ snagu i identitet stranke Vesti

Funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović kaže da su beogradski izbori prilika da se izmeri politička snaga stranke, a da postizborna koalicija sa naprednjacima nije sporna.
Upitana zašto socijalisti i naprednjaci ne idu zajedno na beogradske izbore, ona je rekla da je više razloga za to, a jedan od najvažnijih je identitet SPS-a, odnosno da svaka stranka treba da izađe pred birače sa svojim programom.
Na predsedničkim izborima, pojašnjava, nisu imali dilemu i podržali su Aleksandra Vučića jer je to, kako kaže, bilo u interesu socijalista, u interesu Srbije.
„Danas, kada u Beogradu treba da izmerimo političku snagu, mislimo da postizborna koalicija sa SNS-om uopšte nije sporna, ali da pred izbore svako treba da napravi svoju strategiju i izađe pred birače sa svojim programima, koji su komplementarni i zajednički“, rekla je Đukić Dejanović za Tanjug.
Ona je dodala da se socijalisti za gradske izbore ozbiljno pripremaju i da će na njih izaći sa tradicionalnim partnerima Jedinstvenom Srbijom – Dragana Markovića Palme.
Upitana da li je moguće da osim JS u koaliciji bude još neko sa socijalistima, ona je rekla da u ovom momentu o tome nisu razmišljali.
Socijalisti su aktuelnog ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića kandidovali za gradonačelnika Beograda, a Đukić Dejanović kaže da je reč o „visprenom, vrednom, kvalitetnom čoveku“.
„Mislimo da će naši simpatizeri, birači prepoznati potrebu da nastavimo sa kontinuitetom kvalitetnih, započetih aktivnosti“, rekla je ona.
Dodaje da je odluka vladajuće stranke da se uz gradske ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori pokazala da im je interes države na prvom mestu.
„Odluka da ne bude i parlamentarnih izbora je po meni zaista visoko državnički ispravna. Državni interes je prevladao. Jedan mandatni period od četiri godine je za parlamentarne izbore sasvim dovoljan da se vidi šta se uradilo od izbora do izbora“, kaže Đukić Dejanović.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.