Најновије

Дачић: Кандидат за градоначелника коалиције СПС-ЈС Александар Антић Београд

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић оценио је да су предстојећи избори за одборнике Скупштине Града Београда веома значајни за стабилност Србије које, како је оценио, неће бити ако на тим изборима не победе листе СПС-а и Српске напредне странке.

На седници Градског одбора СПС Београд у београдском Центру „Сава“, Дачић је оценио да без развоја Београда нема развоја Србије, и да је битно да „постоји корелација“ републичке и градске власти.

„Ово нису обични избори. Са Александром Вучићем смо се сагласили да је за активирање наших људи боље да свако иде на својој листи. Ми с Вучићем имамо добру сарадњу, и сигуран сам да ћемо после избора ми и листа СНС имати више од 50 одсто одборника“, казао је Дачић наводећи да је у Београду у претходном периоду урадјено доста али и да се „може и мора боље“.

О кандидату листе СПС-ЈС за градоначелника Београда Александру Антићу, Дачић је казао да има највише искуства и да познаје Београд, јер је већ водио градску Скупштину.

„Ја сам га натерао да предје у републичке органе, а сад ћу га натерати да се врати у градске. Антић је једини који је на делу доказао да му нико не може ништа када му је лед пао на главу. Тајна је у шлему зато што је црвене боје. А ми треба да будемо тај шлем који ће да заштити градјане и да им помогне да остваре своје интересе“, рекао је метафорично Дачић.

Говорећи о заједничком наступу са Јединственом Србијом, Дачић је казао да нема „дуговечније“ коалиције у Србији.

„Ми се залажемо за политику отварања, привлачења инвестиција, за евопски пут Србије, али и за заштиту државних и националних интереса. Поносни смо на сарадњу с Русијом, са Кином, неопходно је да успоставимо пријатељске односе са САД, Великом Британијом, да не изгубимо ниједног пријатеља, а да стекнемо нове“, рекао је Дачић.

Он је оценио да је време да СПС позове све социјалисте у Србији да се врате „свом изворном опредељењу“.

„Један део наших чланова гласа за друге и то је уреду, јер то су само пролазне авантуре. Зато борба за Београд значи окупљање чланства око наших идеја. Ми смо то што јесмо. Могу да нас препознају на километар. Наша црвена боја је историјског карактера, симбол крви проливене за радничка права у 19. и 20. веку“, рекао је Дачић.

Лидер СПС-а је подсетио да је све што је омогућило Београду да се „развије у метрополу“, урадјено после Другог светског рата када су, како је навео, главни град водили комунисти и социјалисти.

„То с поносом истичемо. Данас постоје многи насртаји да нас маргинализују, они који кажу да смо нестали као да ништа нису научили, па сваки дан гледају репризу серија ‘Отписани’ и ‘Повратак отписаних’. Не плашите се никога, само јаче и чвршће браните своје ставове. Као што ја водим Министарство спољних послова, ви водите Београд“, рекао је лидер социјалиста и шеф дипломатије Србије.

Дачић је рекао да ће реторика у предизборној кампањи у Београду бити „тешка и прљава“ и да кандидати опозиције „како год да изадју на изборе, не могу да победе листе СНС-а и СПС-а“.

„Како год да иду: појединачно, одвојено, или заједно, неће нас победити. Немогуће је да празна врећа стоји усправно“, казао је Дачић и додао да ће на листи коалиције СПС-ЈС бити интелектуалаца, спортиста, уметника, професора универзитета.

Потпредседник Социјалистичке партије Србије и кандидат коалиције СПС-ЈС за градоначелника Београда Александар Антић оценио је да ће та листа „без икакве сумње“ бити „најјача“ на предстојећим изборима за одборнике Скупштине Града Београда, и да ће на њој бити „лепих и пријатних изненадјења“.

Антић који је министар енергетие и рударства Србије, на седници београдског одбора СПС-а је казао да „није тешко бити кандидат за градоначелника када иза вас стоје овакве две странке и овакви лидери“, казао је Антић.

Говорећи о приоритетима те коалиције, Антић је наве „повећање нивоа безбедности“, „развијање еколошке свести“ и модернизацију јавног саобраћаја.

„Београду фали социјална брига и пажња, и то је оно што ми морамо да дамо. Наша обавеза је и да Београд буде зеленији град пре свега због наше деце и зато ћу као градоначелник увести обавезне еколошке активности неколико пута годишње“, казао је он.

Антић је рекао да се треба позабавити „тарифним системом“ јавног градског превоза и да би решење требало тражити у смањењу цене карата, а побољшању наплате и контроле.

Додао је да ће листа СПС-ЈС за изборе у Београду бити „мешавина акумулираног знања и нове енергије“, са „доста страначких људи, али и људи нестраначке оријентације“.

„Ми смо они црвени који су изградили Београд и не стидимо се тога“, казао је Антић. Бета

Председник странке „Јединствена Србије“  Драган Марковић-Палма, оценио је да је коалиција ЈС и Социјалистичке партије Србије „мали шраф“ без којег Београд не би изгледао како данас изгледа, а оценио је и да је лидер СПС Ивица Дачић „други Тито у Србији“.

Марковић је на седници београдског одбора СПС-а казао да без те коалиције у Србију не би долазили инвеститори.

„Ми смо коалиција која не лаже, и која никада није издала своје градјане и Србију. Ми смо државотворна, а не кумовска коалиција и трајаћемо бар још 100 година“, рекао је Марковић.

По његовим речима, коалиција СПС-ЈС има најбољег кандидата за градоначелника, Александара Антића који „има велико искуство, зна како се доводе инвеститори, нема ниједну мрљу. Откад је он министар рударства и енергетике, није било дана, а да Србија није имала струју“, казао је Марковић.

Он је навео да ће се коалицјија СПС-ЈС борити за социјалну правду, запошљавање, а против „беле куге“, да ће посебно водити рачуна о пензионерима.

„Данас је ситуација у Београду боља него раније, али ће бити још боља када ми победимо на изборима. Ово нису избори за председника Србије, већ за будућност Београда, а ми имамо најбољег кандидата“, поновио је Марковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.