Најновије

Бранко Ружић: Више новца за мањине у 2018. години, чекају се пројекти Вести

Из Фонда за националне мањине прошле године финансирани су пројекти из области информисања на језицима националних мањина. До 2017. није коришћен, а ове године увећан је са 1,8 на 22 милиона динара. У току је реализација пројеката одабраних на конкурсу.
Како би унапредили информисање на језицима мањина, у прошлој години, поред пројеката из Бујановца и Новог Пазара, још двадесет три финасирано је из буџетског фонда за националне мањине. Након 15 година од формирања средства су у 2017. и додељена. Вест је и да ће она у текућој години бити увећана.

Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе каже да су успели  да ове године определе 22 милиона за те потребе.

„Имајући у виду да да заиста постоје неке препреке у том информисању након сета доношења медијских закона који су били у складу са еврпским стандардима али су довели до тога то да се погаси сијасет медија који су информисали наше суграђане који су припадници националних мањина на њиховим језицима“, каже Ружић.

Осим што су значај Фонда коз повећање средстава препознали доносиоци одлука, важно је, кажу у ресорној канцеларији, да га препознају припадници националних мањина као додатни извор финансирања.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.