Александар Антић и др Ана Гифинг на трибини о здрављу жена Београд

Александар Антић, кандидат за градоначелника Београда листе Ивица Дачић СПС – ЈС Драган Марковић Палма, обратио се на трибини под називом „Здрава жена, здрава породица“ у организацији Форума жена СПС.

 

Опште здравље женске популације основни је услов за квалитет живота жена, а одражава се на укупно здравље становништва. Зато је важно да здравље породице, као ћелије друштва, а посебно здравље жена у породици, буде у нашем фокусу.

 

Значајно је да подржимо сваку иницијативу да се здравље жене унапреди, и зато ћемо радити на подизању свести о значају превенције.  

 

„Држава мора да у оквиру здравственог система пружи свеобухватну, доступну, бесплатну и одрживу здравствену заштиту, а ми морамо да радимо на здравственом просвећивању целокупног друштва, почев од дечјег узраста. Новим програмима исхране наших најмлађих Београђана у предшколским и школским установама испунићемо потребу да се здраво хранимо од најранијег доба да би били здрава нација“, рекао је Александар Антић.

 

Порука Форума жена СПС јесте да је здравље жена неопходан предуслов за настанак и опстанак породице. Жена је та која даје смисао и која је веза ка будућности нације.

 

На трибини о здрављу жена предавачи су биле три даме, др спец. Ана Гифинг, прим. др сци. Олга Васовић и мр. си. мед. др Вера Дражић.

 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА САЈТА  WWW.INFOBIRO.TV

Информативна служба ГрО СПС Београд

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.