Најновије

Посета СПС делегације СПО Вести

Беч, 15. фебруарa 2011. године

На позив Социјалдемократске Партије Аустрије, дана 15.02.2011. делегација Социјалистицке Партије Србије у саставу Др Жарко Обрадовић, Заменик Председника СПС и Наташа Гаћеша Интернационални Секретар су боравили у једнодневној, радној посети Бечу.

Одржано је шест изузетно корисних састанака ,од интереса за обе партије и усаглашени су динамични правци комплексне будуће сарадње, од састанака на врху,преко државних и партијских контаката.

Државни секретар Аустријске Владе за финансије, гдин др Андреас Шиедер, потпредседник Социјалдемократске Партије Аустрије је у разговору са нашом делегацијом истакао значај и допринос СПС односно Председника СПС укупној економско – политичкој стабилности Србије као и цитавог региона .

Др Карл Блека Председник Удружења Пензионера СПО,највеће базе бирача коју има СПО, је понудио сваковрсну помоћ у смислу развоја међупартијске сарадње као и асистенцију у нашем настојању да у наредном временском периоду постанемо члан ПЕС као и СИ.

Заменик Председника СПС др Жарко Обрадовић је у својству Министра Просвете Србије имао и радни састанак са Министром Образовања Уметности и Културе Аустрије Др Клаудиа Шмидт, где је прецизиран наставак веома успешне досадашње сарадње министарстава.

Делегација СПС је на позив Председника групе аустријско-српског пријатељства др Јосеф-а Меиер-а посетила И Парламент Аустрије, И у изузетно пријатној атмосфери, међусобног пријатељства и подршке договорила правце наставка досадашњих политичких активности у обостраном интересу.

Наташа Гаћеша

Интернационални Секретар

Категорије: Вести