Најновије

ГО СПС Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић у обраћању новинарима пред седницу ГО СПС рекао је да ће на седници бити конституисани органи СПС односно, избор чланова Извршног одбора који је заснован на територијалном принципу.

Такође, Петар Шкундрић ће бити изабран за председника Политичког Савета СПС.

„СПС наставља са својим активностима везаним за организацију саме партије, припремање стратегије за предстојеће изборе као и предизборни политички програм.Акциони план деловања СПС као и стратешки циљ коалиције СПС-ПУПС-ЈС јесте повећање броја гласача и тиме остваривање већег утицаја на политичку сцену Србије. Тренд раста броја чланова, посебно младих, СПС је потврдила на локалним изборима одржаним после 2008.

За Србију је процес европских интеграција од великог значаја и предстојећи избори не треба да буду у термину који ће угрозити овај стратешки, национални и државни интерес. СПС је спремна за изборе кад год буду расписани али наш став је да они не треба да се одрже док Србија извесно не постане кандидат за чланство у ЕУ.

Од кадрова СПС који се налазе на високом државним фунцијама се очекује да раде набоље што знају у интересу државе, а на тај начин ће најбоље допринети и партији. Задовољан сам резултатима који су наши кадрови остварили на државним функцијама“ оценио је на крају Ивица Дачић.

 

Категорије: Вести